Paardrijden bij Íshestar vanuit Reykjanes

Op slechts 15 minuten rijden vanaf Reykjavík vind je de manege van Íshestar in het dorpje Hafnarfjörður. Hier worden dagelijks diverse dagtochten te paard georganiseerd. Rondom de manege ligt een prachtig landschap vol lava, bomen, bergen en wildernis. Het berijden van een IJslands paard is iets wat je minstens één keer in je leven moet ervaren.

De manege is van alle gemakken voorzien om gasten te verwelkomen voordat ze op weg gaan naar hun paardrijdavontuur of wanneer je klaar bent met rijden. Er is een kleedkamer met warme overalls, laarzen en regenkleding in alle maten, welke je kunt lenen als het koud is of regent.

Mocht je nog spullen hebben die je wilt achterlaten, dan kan dat veilig in de kluisjes bij de manege. Het is niet toegestaan om met een rugzak te rijden, deze kun je dus achterlaten in de kluisjes. Daarnaast is er een kleine cafetaria met heerlijke zelfgemaakte sandwiches, snacks en verfrissende drankjes.

Gedurende de winter zijn er circa 70 paarden gestald, maar in de drukste zomer zijn dat er circa 150.

Tijdens een van de dagtochten rijdt je door de uitgestrekte lavavelden rond Hafnarfjörður en je leert vanzelfsprekend de Tölt. Vanaf het begin kun je genieten van de vriendelijke paarden op uitstekende paden. Je rijdt door de lavavelden en komt langs prachtige groene heuvels en verschillende unieke rotsformaties.

 

Vanafprijzen 2024 (prijzen kunnen wijzigen i.v.m. de wisselkoers van de IJslandse Krone)

  • Lava Tour – 2 uur – € 118
  • Nature Comfort – 1 uur –  € 93
  • Black Lava Tour –  8 uur – € 168
  • Viking Tour – 3 uur – € 222

Goed om te weten:

  • Kinderkorting (tot en met 15 jaar) – 25%
  • Transfer kosten van/naar Reykjavík – € 15 (retour)
  • Maximaal gewicht – 110 kg

Link met veel informatie

Let op, je krijgt via deze link veel gedetailleerde informatie over de verschillende rijtochten, zoals een uitgebreide beschrijving, locatie en pick-up plaatsen. De informatie is in het Engels, uiteraard kunnen we je helpen met een Nederlandse vertaling.

Excursie passend bij programma

Je ziet er ook een button in beeld waar je je e-mailadres kunt invullen. Deze hoef je niet te gebruiken. We hebben deze functie bewust uitgeschakeld. De boekingen doen wij voor jullie rechtstreeks, zodat ze ook goed aansluiten in het voor jullie samengestelde programma.

Praktisch

Beginners en ervaren rijders

De vertrektijden zijn verschillend, sommige tours starten zowel in de ochtend als in de middag. We adviseren je graag.

De paardrijdtochten zijn tussen de 1,5 en 3 uur zonder de transfer. Heb je een huurauto, kun je heel gemakkelijk zelf naar de manage rijden, maar je kunt ook kiezen voor een pick-up of drop-off bij je hotel in Reykjavík. Laat ons bij het boeken weten waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Bij tochten die zowel in de ochtend als in de middag worden gedaan, is de pick-up tijd bij de hotels en guesthouses in Reykjavík om ongeveer 08:30 uur en 12:45 uur. Je kunt er ook voor kiezen om zelf naar de manege te rijden.