Afstanden op IJsland

Er wordt ons vaak gevraagd wat nu zoal de afstanden op IJsland zijn die je aflegt. Qua oppervlakte is IJsland iets meer dan twee keer zo groot als Nederland. Met een blik op de kaart is het dan ongeveer in te schatten over welke afstanden je het hebt.

Via de link hieronder kun je eenvoudig de route uitstippelen.

Na het aanklikken van twee achtereenvolgende (gele of witte) punten op de onderstaande kaart krijg je de afstand tussen deze punten en een mogelijke route (geschikt voor 2WD). Indien je kiest voor een vast beginpunt, zie je bij het kiezen van een plaats (gele stippen) of een kruispunt (witte stippen) de weg en de afstand vanaf de eerst gekozen plaats. Bij een variabel beginpunt zie je steeds de weg en afstand vanaf de vorige gekozen plaats. In dit geval zie je naast de kaart een opsomming van de afzonderlijke routestukken, inclusief de totaalafstand van alle gekozen trajecten.

Heb je vragen over de afstanden op IJsland of over het maken van een passende route, neem gerust contact met ons op. We helpen graag!

Afstanden in IJsland: Route 1

Wanneer je door IJsland reist, is het belangrijk de Rondweg in gedachten te houden. Deze weg (Route 1) verbindt alle afgelegen gemeenschappen van IJsland en heeft een totale lengte van 1.332 kilometer.

Over veruit het grootste deel van de Rondweg is de route geasfalteerd. Alleen een kort traject van de rondweg in Oost-IJsland is een grindweg.

Natuurlijk is de drukte op de weg het grootst in de regio van Reykjavik waar 5000-10.000 voertuigen dagelijks gebruik maken van de weg.

De rondweg is vooral bij toeristen populair, aangezien de meeste highlights bereikbaar zijn vanaf deze route.