• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

De zwarte stranden van Vík í Mýrdal

De meest unieke stranden van IJsland
|

VÍk í Mýrdal is het zuidelijkst gelegen stadje van IJsland en ligt op minstens twee en een half tot vier uur rijden vanaf Reykjavik. Hoe lang je erover doet, hangt in grote mate af van hoe vaak je onderweg stopt om de prachtige highlights onderweg te bekijken.

De naam van het stadje betekent ongeveer “baai in het veendal” en ondanks dat dit stadje de meeste neerslag van heel IJsland te verwerken krijgt, ontvangt het jaarlijks bijzonder veel toeristen.

Voor veel mensen vormt Vík het eindpunt van een dagtocht waarbij de watervallen en ijzige gletsjertongen van de zuidkust worden bezocht. En anders is VÍk í Mýrdal een uitstekende plek om te overnachten op doortocht naar het oosten of westen van het eiland. Bovendien is hier veel te zien in de omgeving.

Mýrdalsjökull-gletsjer en Katla-vulkaan

Je kunt vanaf hier eenvoudig de Mýrdalsjökull-gletsjer met de daaronder smeulende Katla-vulkaan. Deze actieve vulkaan wordt nauwlettend in de gaten gehouden. De laatste uitbarsting was in 1918 en aangezien de Katla gemiddeld elke 40 tot 80 jaar uitbarst, is het risico op een uitbarsting statistisch gezien aanzienlijk.

Het is leuk om te weten dat deze plek tot het jaar 1660 compleet geïsoleerd lag en vanuit het westen nauwelijks bereikbaar was. Door een uitbarsting van de nabijgelegen Katla-vulkaan is de kustlijn verplaatst en kon er een route worden aangelegd vanuit het westen.

Met ruim 300 mensen ligt VÍk í Mýrdal in een schitterende omgeving: een majestueuze bergpas met grazende schapen en rondcirkelende vogels rond de rotsen leiden je via een korte wandeling aan weerszijden van de Ringweg langs de hoge kliffen waar de koude golven voortdurend op het strand beuken. De iconische kerk torent majestueus uit boven de huizen van het stadje.

Zwarte zandstranden van VÍk í Mýrdal

Natuurlijk zijn de zwarte stranden bij Vík een van de voornaamste bezienswaardigheden, maar het is de hele omgeving die deze stranden zo mooi maakt. Vlak vóórdat je VÍk inrijdt vind je de afslag naar het uitkijkpunt Reynisfjara, een plek die bijzonder graag wordt gedeeld op Instagram.

Basaltkolommen

Hier vind je schitterende witte basaltkolommen die sterk afsteken tegen het gitzwarte strand en vlak daarbij ligt de zeeboog van het Dyrhólaey vogelreservaat. Vlak voor de kust liggen de fotogenieke Reynisdrangar zeestapels. Kortom, het is hier een en al schoonheid.

Basaltkolommen

Interesse in een reis die langs de zwarte stranden van Vík í Mýrdal komt?

Bekijk hier bijpassende reizen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge