Boek je via IJslandspecialist een meerdaagse paardrijvakantie IJsland, dan berekenen wij geen reserveringskosten. Je betaalt dus hetzelfde als wanneer je bij Ishestar, Eldhestar of Hestasport reserveert, maar voor dezelfde prijs valt je reservering dan wel onder de voorwaarden van de SGR en het Calamiteitenfonds. Daarnaast ontvang je van ons een uitgebreid informatiepakket en bij tochten vanaf vijf dagen ook de Dominicus-reisgids voor IJsland, dus letterlijk meer waar voor je geld!

PAARDRIJVAKANTIE IJSLAND

De mooiste manier om IJsland te ontdekken is misschien wel vanaf de rug van een IJslands paard. Dit sterke en vriendelijke paard is in meerdere opzichten uniek. Bijvoorbeeld vanwege de tölt, een zeer comfortabele gang waarbij de ruiter, in tegenstelling tot de draf niet of nauwelijks uit het zadel wordt opgegooid. De paardrijorganisaties waar wij mee samenwerken, zijn zorgvuldig door ons geselecteerd. Ze hebben jarenlange ervaring en de tochten voeren zonder uitzondering door indrukwekkende landschappen. Je rijdt in internationale groepen. Ervaring is niet vereist, maar het is verstandig om niet als beginner aan langere tochten mee te doen. Er wordt gemiddeld tussen de 20 en 45 km afgelegd. Onderweg kan eventueel van paard worden gewisseld.

De overnachtingen zijn meestal in zeer eenvoudige hutten (slaapzakaccommodatie), maar er zijn ook meerdaagse tochten waarbij je in een comfortabel bed kunt slapen. Bij de meeste tochten word je op het vliegveld van Keflavík of het busstation in Reykjavík opgehaald en na afloop weer afgezet. Slechts een enkele keer komt er nog een overnachting in Reykjavík voorafgaand en/of na afloop van de tocht bij. Tijdens de tochten zijn alle maaltijden en bagagevervoer (m.u.v. Reykjavík) inbegrepen. Verlenging van de paardrijtochten, bijvoorbeeld met enkele dagen of een paar weken autohuur, een excursie of een verblijf in Reykjavík, is natuurlijk altijd mogelijk!

MEERDAAGSE TOCHTEN ZIJN GELIEFD

Een aantal tochten, vooral de meerdaagse tochten zijn zeer geliefd en moeten ruim van tevoren gereserveerd worden.

NIET ALLE TOCHTEN OP ONZE WEBSITE

Het aanbod van paardrijdtochten is groot op IJsland. Deze kunnen we niet allemaal tonen op onze website, maar we weten ze wel allemaal te vinden. Dus, zie je niet meteen een tocht die bij jou past, bijvoorbeeld door verkeerd vertrekdata, laat het ons gewoon weten. Wij gaan voor je op zoek en wie weet, maak jij komende zomer een reisverhaal vanaf de rug van een IJslander.

Paardrijden op IJsland

Voor beginners en ervaren ruiters
Dagexcursies
Meerdaagse tochten
Inspiratieverhaal