Katla IJsgrot

Excursie naar ijsgrot IJsland (3,5-4 uur)

In IJsland is er een kleur groen terug te vinden die je nergens anders ter wereld vindt. Deze tour geeft je de gelegenheid om die verbazingwekkende mysterieuze bergen te verkennen en te fotograferen, maar je zult misschien ook wel één van de ijsgrotten IJsland willen verkennen. De geweldige Katla ijsgrot en gletsjer laat je zwart, wit en blauw ijs zien dat meer dan 800 jaar oud is. Benieuwd naar dit avontuur? Boek dan snel deze excursie naar deze bijzondere ijsgrot IJsland.

Let op: de excursie naar de Katla ijsgrot IJsland is minder geschikt voor mensen met claustrofobie of bang zijn in het donker. Na het avontuur onder het ijs en bij de groene bergen, sluit je de excursie af bij het zwarte zandstrand van IJsland.

  • Tussen de locaties door wordt je met een Super Jeep vervoerd
  • De excursie start vanaf Vík
  • Je krijgt een helm, hoofdlamp en crampons voor gebruik te leen
  • Deze excursie is ook in een korte variant te boeken, circa 2,5 á 3 uur – circa € 210 per persoon (Katla Fast Track)

Veiligheid komt altijd eerst en daarom behoudt de organisatie zich het recht voor om de tour op korte termijn te annuleren als de omstandigheden niet juist zijn. Zorg voor warme (winter)kleding en eventueel handschoenen en muts. Wandelschoenen of snowboots zijn noodzakelijk. Een camera om dit geweldige avontuur vast te leggen mag ook niet ontbreken.

Praktisch

Vanaf 12 jaar

De Katla Track Tour (4 uur durend) start om 11:00 uur

De Katla Fast Track Tour (2,5 a 3 uur durend) start om 09:00 of 12:30 uur

4 uur

Warme kleding en eventueel ook regenkleding. Goeie wandelschoenen en handschoenen.