• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Snæfellsnes in West-IJsland

Van heuvels tot een uitgestorven maanlandschap
|

Het schiereiland Snæfellsnes in West-IJsland is de thuisbasis van bruisende watervallen, zwarte zandstranden en de torenhoge Snæfellsjökull gletsjer. Deze gletsjer heeft wereldwijd bekendheid verworven, aangezien deze model stond voor de roman ‘De reis naar het middelpunt van de aarde’ van Jules Verne.

De contrasten die het landschap karakteriseren, zijn typerend voor dit deel van IJsland. Ze lopen uiteen van zwart zand en formaties van lavasteen tot bemoste heuvels en sprookjesachtige watervallen.

Het is dan ook geen wonder dat dit westelijke deel van het land bij toeristen een geliefd stukje IJsland is.

Wat is karakteristiek voor Snæfellsnes?

Snæfellsnes is een regio die bijzondere contrasten laat zien in het landschap. Het ene moment rijd je tussen prachtige groenbemoste heuvels, het andere moment rijd je door een uitgestorven maanlandschap. Onderweg passeer je watervallen en bijzondere rotsformaties.

Kun je Snæfellsnes het hele jaar bezoeken?

Absoluut, elk seizoen heeft z’n eigen charme. Tijdens de zomer is het schiereiland weelderig groen, tijdens de winter is het is een perfecte plek om het noorderlicht te zien, omdat er nauwelijks lichtvervuiling is. En je vindt hier een bijzonder kleurrijke herfst.

Wat kun je zoal doen aan activiteiten?

Snæfellsnes is een bijzonder geschikt gebied om te voet te verkennen. Er zijn meerdere wandelroutes verspreid over het gebied de moeite waard.

Je kunt ook paardrijdtochten maken of whalewatching tours doen voor de westelijke kust van het schiereiland.

Praktische tips voor een bezoek aan Snæfellsnes

Er is in het gebied weinig gelegenheid om te eten of koffie te drinken. Het advies is dus om voordat je op pad gaat proviand in te slaan, bijvoorbeeld in Borgarnes.

Ook is geschikte kleding erg belangrijk, natuurlijk afhankelijk per seizoen. Aangezien het weer erg snel kan omslaan, is het belangrijk hier ook qua kleding rekening mee te houden. Met name langs de kust kan het ontzettend winderig zijn, dus zorg bij voorkeur voor een windjack om jezelf comfortabel warm te houden.

Zeker wanneer je mooie foto’s wilt maken voor het thuisfront, ben je in Snæfellsnes het hele jaar door op een uitstekende plek. Tijdens de heldere winteravonden kun je hier prachtig het Noorderlicht fotograferen en in het voorjaar staat alles prachtig in bloei.

Zelf naar Snæfellsnes reizen?

Met een van onze vele rondreizen door IJsland kun je het schiereiland van Snæfellsnes bezoeken.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge