The Diamond Circle

Ontdek de highlights Mývatn, Dettifoss, Ásbyrgi en Húsavík

Zoals je in het zuiden de Golden Circle hebt die je langs een aantal hoogtepunten van Zuid-IJsland brengt, heb je in het noorden de minder bekende Diamond Circle. Minder bekend, maar daarom niet minder mooi! De Diamond Circle bestaat onder andere uit Mývatn, Húsavík, Dettifoss en Ásbyrgi.

Húsavík

Húsavík wordt gezien als één van de beste plekken voor walvissafari’s in heel Europa. Vanuit de gezellige haven worden dagelijks (en in de zomer meerdere malen per dag) walvisexcursies georganiseerd. Ook vind je in Húsavík het Walvismuseum. Het is mogelijk om even te ontspannen is het GeoSea Geothermal Sea Baths.

Dettifoss

De indrukwekkende waterval Dettifoss, met een gemiddelde waterverplaatsing van 193 m3 per seconde, wordt beschouwd als de krachtigste waterval van Europa. De Dettifoss is 44 meter hoog en 100 meter breed.

Ásbyrgi

De hoefvormige kloof Ásbyrgi (‘Godenburcht’) is 3,5 kilometer lang en 1,1 kilometer breed, is een bijzondere bezienswaardigheid. Er wordt gezegd dat deze kloof is ontstaan toen Sleipnir, het achtbenige paard van de god Óðinn (Odin), struikelde en hier een hoef op aarde zette. Bovendien wordt Ásbyrgi gezien als de hoofdstad van het verborgen volk (‘huldufólk’), die in de omliggende rotsen zouden leven.

Deze excursie begint in Mývatn. Je kunt er ook voor kiezen om de Diamond Circle te beginnen vanuit je accommodatie in Akureyri. De prijs is dan vanaf € 295 p.p.

  • Kinderen van 0-12 jaar krijgen 50 % korting

Praktisch

Iedereen

09:30 uur

9 tot 10 uur