• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 17 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - september
verwijderen

Inbegrepen in de reis:

 • vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 9 nachten in familiekamers met gedeelde douche/toilet en inclusief ontbijt en 7 nachten in vakantiehuisjes met bedlinnen
  (de vanafprijs is gebaseerd op 2 personen)
 • 16 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJslandspecialist
 • uitgebreid informatiepakket

Wat is niet inbegrepen:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Reis naar IJsland met Kinderen

Periode 17 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - september

Ontdek met deze gezinsvakantie IJsland. Ga samen op avontuur!

Deze 17-daagse gezinsvakantie IJsland is bijzonder geschikt voor gezinnen die op eigen houtje IJsland willen rondreizen, maar toch gebruik willen maken van vooraf vastgelegde overnachtingen. Maak een fantastische en avontuurlijke reis met je kinderen langs gletsjers, watervallen en fjorden en bezoek heetwaterbronnen.

Deze reis is geschikt voor zowel gezinnen met jongere kinderen als met pubers, want er is voldoende keuze uit vele soorten actieve excursies. Denk bijvoorbeeld aan stoere uitstapjes die onderweg mogelijk zijn, zoals raften, walvis- en vogelexcursies, paardrijden en een gletsjerwandeling. Daarnaast zijn er op IJsland vele warme openluchtzwembaden met glijbanen én de onvermijdelijke natuurlijke warme badjes die niet overgeslagen mogen worden. Overnachtingen tijdens de reis vinden plaats in familiekamers in hotels, boerderijen of guesthouses en vakantiehuisjes.

Deze gezinsreis in het kort

Na aankomst op Keflavik Airport haal je de huurauto op en vertrek je naar Vogar, waar je zult overnachten in een hotel. De volgende dag kom je langs de fjord Hvalfjörður en reist richting Borgarnes, waar het eerste vakantiehuisje zich bevindt. Je verblijft hier drie nachten en gaat vanuit hier de spectaculaire omgeving verkennen. Bezoek het hetebronnengebied van Deildartunguhver en de bijzondere watervallen Hraunfossar en Barnafoss te gaan. Of maak een boottocht naar het eiland Flatey.

Met name op dag 7 is het raadzaam om vroeg op te staan, want er is veel te zien en je zult keuzes moeten maken: de krachtcentrale bij Krafla, het solfatarenveld Námaskarð met zijn kokende modderpoelen en zwavelbronnen, de explosiekrater Hverfjell, de grillige lavarotsen bij Dimmuborgir en de vele pseudokraters bij Skútustaðir, de 4 kilometer lange kloof Ásbyrgi (godenburcht) en de machtige waterval Dettifoss.

Via het ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je een indrukwekkende boottocht kunt maken, reis je verder langs een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en prachtige met mos begroeide lavavelden. Je verblijft vier nachten in een leuk vakantiehuisje met hot pot in de buurt van Selfoss/Hella. Vanuit het huisje zijn veel mooie uitstapjes mogelijk, zoals bijvoorbeeld de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Dit maakt jouw gezinsvakantie IJsland compleet!

Dag 1: vliegveld Keflavík – Vogar 
Na aankomst haal je de huurauto op het vliegveld op. Je kunt een bezoek brengen aan de Blue Lagoon en vervolgens rijd je verder naar Vogar, waar je zult overnachten in een hotel.

Dag 2-4: Vogar – Borgarnes 
De route gaat langs Reykjavík en de fjord Hvalfjörður richting Borgarnes, waar het eerste vakantiehuisje zich bevindt. Je verblijft hier drie nachten. ’s Middags heb je nog tijd om naar het hetebronnengebied van Deildartunguhver en de bijzondere watervallen Hraunfossar en Barnafoss te gaan. Dag 3 en 4 kun je besteden aan uitstapjes naar bijvoorbeeld Zuid-Snæfellsnes voor een wandeling naar de explosiekrater Eldborg, het kerkje bij Búðir, het idyllische haventje Arnarstapi, de vogelrotsen en het kiezelstrand bij Hellnar. Ook Noord-Snæfellsnes is een leuk uitstapje voor bijvoorbeeld een wandeling naar de vuurtoren van Stykkishólmur met prachtig uitzicht over de Breiðafjörður, een boottocht naar het eiland Flatey of het volksmuseum in Ólafsvík. Als je zin hebt, is een stukje van de noordwestelijke fjorden (eventueel met gebruik van de veerboot over Breiðafjörður) een aanrader. Als je in een 4WD rijdt, is het ook mogelijk om naar de gletsjer Snæfellsjökull te rijden, waar je een fantastisch uitzicht hebt naar alle kanten, of een rit over de Kaldidalur, één van de oude hooglandroutes door het imposante binnenland.

Dag 5: Borgarnes – Varmahlíð
Je vervolgt de reis naar Varmahlíð, waar je in een guesthouse overnacht. Je rijdt langs de kust van Vatnsnes, waar je zeehonden kunt tegenkomen en een (korte) wandeling kunt maken naar Hvítserkur, een bijzondere 15 meter hoge rotsformatie in zee.

Dag 6-7: Varmahlíð – Mývatn e.o. 
In de loop van de ochtend rijd je via Siglufjörður naar Dalvík en Hauganes, waar de mogelijkheid bestaat om een leuke walvisexcursie te doen. Vervolgens rijd je door naar de omgeving van het ‘muggenmeer’ Mývatn, waar je twee nachten in een guesthouse doorbrengt. In de buurt van Mývatn kom je nog langs de historisch belangrijke waterval Goðafoss. Op dag 7 is het raadzaam om vroeg op te staan, want er is veel te zien en je zult keuzes moeten maken: de krachtcentrale bij Krafla, het solfatarenveld Námaskarð met zijn kokende modderpoelen en zwavelbronnen, de explosiekrater Hverfjell, de grillige lavarotsen bij Dimmuborgir en de vele pseudokraters bij Skútustaðir, de 4 kilometer lange kloof Ásbyrgi (godenburcht) en de machtige waterval Dettifoss. Als je een 4WD hebt, kun je bijvoorbeeld ook naar Hljóðaklettar, een gebied met prachtige basaltzuilen en rozetten, de warme bronnen bij Laugafell en de vulkaan Askja met het warme kratermeer Víti.

Dag 8: Mývatn – Egilsstaðir
Je rijdt in oostelijke richting naar Egilsstaðir, waar je in een guesthouse of hotel+ zult overnachten. ’s Middags heb je tijd om langs het Lagarfljót meer te rijden, waarbij je onder andere IJslands grootste bos Hallormstaður en de zeer hoge waterval Hengifoss tegenkomt.

Dag 9: Egilsstaðir – Höfn 
Via de Oostfjorden rijd je naar Höfn, waar je zult overnachten. Onderweg is het voor kinderen erg leuk om dubbelspaat te zoeken bij Helgustaðir of om een bezoek te brengen aan het stenenmuseum in Stöðvarfjörður.

Dag 10-11: Höfn – Kirkjubæjarklaustur
Je bezoekt het ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je een indrukwekkende boottocht kunt maken of op eigen houtje kunt rondkijken. In Ingólfshöfði wordt rond het middaguur een vogelexcursie naar een kolonie papegaaiduikers uitgevoerd. Voor de avonturiers is het mogelijk om onder leiding van een ervaren gids een wandeling te maken op de gletsjer Svínafellsjökull. Je kunt ook een wandeling maken in het nationale park Skaftafell. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Kirkjubæjarklaustur.

Dag 12-15: Kirkjubæjarklaustur – Selfoss/Hella 
De weg langs de zuidkust brengt je langs de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss, de zwarte stranden van Vík en de grote rotsformatie Dyrhólaey. Je rijdt verder langs een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en prachtige met mos begroeide lavavelden. Ook kun je een kijkje nemen in het informatiecentrum van de Eyjafjallajökull en het museum bij Skógar. Je verblijft vier nachten in een leuk vakantiehuisje met hot pot in de buurt van Selfoss/Hella. Vanuit het huisje zijn veel mooie uitstapjes mogelijk, zoals bijvoorbeeld de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir, maar ook een bezoek aan Reykjavík of de Blue Lagoon is mogelijk. Je kunt een bezoek brengen aan de vulkanische Westmaneilanden en Heimaey of de vallei Þjórsárdalur. Ook is het mogelijk om te gaan paardrijden of raften, alleen moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met de leeftijd van de kinderen. Als je een 4WD hebt, kun je eventueel ook een tocht maken naar de kleurige rhyolietbergen van Landmannalaugar, het merengebied Veiðivötn, de warme bronnen van Hveravellir en het gletsjermeer Hagavatn.

Dag 16: Selfoss/Hella – Reykjavík 
De reis wordt afgesloten met een overnachting in de gezellige stad Reykjavík. Naast de interessante musea, leuke winkels en goede restaurants is er voor de kinderen ook een leuke huisdierentuin met een grote speeltuin en een mooie botanische tuin.

Dag 17: Reykjavík – vliegveld Keflavík
Je rijdt naar het vliegveld van Keflavík, waar je de huurauto inlevert en terugvliegt naar Amsterdam. Je gezinsvakantie IJsland is geëindigd.

Inbegrepen in de reis:

 • vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 9 nachten in familiekamers met gedeelde douche/toilet en inclusief ontbijt en 7 nachten in vakantiehuisjes met bedlinnen
  (de vanafprijs is gebaseerd op 2 personen)
 • 16 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJslandspecialist
 • uitgebreid informatiepakket

Wat is niet inbegrepen:

Vanafprijs per persoon

De vanafprijs die je bij deze reis ziet, is de laagste prijs die je kunt krijgen (laagseizoen, 2 personen, goedkoopste auto en basic accommodatie).

Wil je op reis met meer dan 2 personen of juist alleen, in een grotere auto, met accommodaties in een hoger segment, in een ander seizoen of wat dan ook, we maken graag een offerte op maat.

Op tijd boeken is altijd zinvol: we krijgen nog goede prijzen voor je vliegticket en er is een grote beschikbaarheid aan zowel huurauto’s als accommodaties, zeker als het bijvoorbeeld gaat om vakantiehuisjes met eigen hot pot op de veranda.

Je kunt de reis maken met alle huurauto’s.

 

Overzicht soort accommodatie

 

Zo werkt de vanafprijs


*** Let op, momenteel worden de individuele reizen allemaal op maat berekend. Er staan geen prijstabellen op de site. Groepsreizen hebben wel een prijs waarin de prijs afhankelijk is van de beschikbare stoelen in het vliegtuig. ***


De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Klik hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Impressies

Reis naar IJsland met kinderen

Regio’s bij deze reis

Reis naar IJsland met kinderen
Cultuur in de stad
Vestmannaeyjar
Golden Circle
Reykjanes
Skaftafell
Natuur in en om Reykjavík

Informatie en inspiratie

IJsland
Informatie IJsland Informatie
Inspiratie IJsland Inspiratie

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge