De complete Westfjorden groepsreis

Ervaar de afgelegen Westfjorden van IJsland

Ontdek de verborgen Westfjorden van IJsland en dompel jezelf onder in de ongetemde schoonheid, rijke geschiedenis en levendige cultuur van deze bijzondere regio. Onze complete Westfjorden groepsreis neemt je mee op een buitengewoon avontuur waarin je afgelegen dorpen, prachtige watervallen, dramatische kliffen met zeevogels en kleurrijke lavavelden ontdekt. Maak je klaar om betoverd te worden door de magische landschappen van de Westfjorden!

Deze reis in het kort:

 • Ervaar de authentieke IJslandse cultuur in kleine dorpjes en lokale musea
 • Ontdek onontdekte natuurreservaten en betoverende watervallen
 • Wandel door een vulkanische krater in een indrukwekkend lavaveld
 • Verken de meest westelijke punt en vogelkolonies van IJsland
 • Bezoek de prachtige Dynjandi-waterval, het juweel van de Westfjorden
 • Maak kennis met het IJslandse paard
 • Ontdek de geheimen van geothermische energie in een ambachtelijke zoutfabriek
 • Bezoek de originele lawinebeschermingshekken van Flateyri – en leer meer over de geschiedenis en macht van de natuur

Goed om te weten: de route op IJsland kan altijd gewijzigd worden tijdens zware weersomstandigheden. Buitenactiviteiten en dagtochten kunnen tijdens het winterseizoen worden geannuleerd. In deze zeldzame gevallen, waar situaties van overmacht van toepassing zijn, kunnen excursies/activiteiten helaas niet worden terugbetaald. Onze lokale gidsen doen hun best om, waar en wanneer mogelijk, goede alternatieven te vinden.

Dag 1: Aankomst Reykjavík

Individuele transfer per Flybus van de luchthaven Keflavík naar je accommodatie in Reykjavík. Wanneer de tijd het toelaat kun je de hoofdstad van IJsland op eigen gelegenheid verkennen.

Overnachting: Reykjavík Natura Berjaya IJsland Hotels of vergelijkbaar in Reykjavík (50km)

Dag 2: Lava, Vikingen en fjorden

Je ontmoet je gids vroeg in de ochtend voor de grote reis naar het westen. De eerste stop van de dag is bij Grábrók, een 3400 jaar oude vulkanische krater, waar je van een 360-graden uitzicht over de hele vallei kunt genieten. Je reist verder naar Eiríksstaðir, ooit de thuisbasis van de wereldberoemde Viking-ontdekkingsreizigers, Eirik de Rode en zijn zoon Leif de Gelukkige. In een replica van een Viking longhouse en museum dompel je jezelf onder in het leven van de Vikingen, evenals de IJslandse geschiedenis en folklore. We stoppen bij de eerste waterval in de Westfjorden, de Þingmannaá-waterval. De komende twee nachten slaap je in het schilderachtige vissersdorpje Patreksfjörður met uitzicht op de fjord en de Groenlandzee.

Overnachting: Fosshótel Westfjords of vergelijkbaar. Ontbijt inbegrepen. (435km)

Dag 3: De meest westelijke punt van IJsland

De dag begint op een van de mooiste stranden van IJsland, Rauðasandur. Dit 10-kilometer lange strand ontleent zijn naam aan het prachtige roodgekleurde zand dat naadloos overgaat in het turquoise zeewater. Vergeet je camera hier zeker niet mee te nemen! Bezoek het Hnjótur Folk Museum, een perfecte introductie tot het dagelijks leven in de Westfjorden, evenals de geschiedenis van de landbouw en zeevaart in IJsland. De reis vervolgt zich naar Látrabjarg, een van Europa’s hoogste zeevogelkliffen. Dit gebergte is de meest westelijke punt van IJsland, van waaruit je een ononderbroken uitzicht hebt op de Noord-Atlantische Oceaan. Je maakt hier de kans om diverse zeevogels te zien, van papegaaiduikers tot zeekoeten. Ook zul je vandaag het scheepswrak Garðar zien, het oudste stalen schip van IJsland. ’s Avonds reis je terug naar Patreksfjörður.

Overnachting: Fosshotel Westfjords of vergelijkbaar. Ontbijt inbegrepen. (145km)

Dag 4: Prachtige Westfjorden

De reis van van vandaag begint bij de Dynjandi-waterval, één van de meest indrukwekkende en mooiste watervallen van de Westfjorden en van IJsland. Na dit bezoek reis je langs de kustlijn en fjorden naar de pier van Önundarfjörður. De pier bevindt zich op een prachtig gouden strand en is een perfecte plek voor een panoramisch uitzicht op de fjord. Bij een bezoek aan het dorp Flateyri stoppen we bij een verborgen juweeltje, Gamla bókabúðin of “The Old Bookstore”. Sinds 1914 is deze charmante kleine winkel de plek voor unieke IJslandse souvenirs. Je kunt er genieten van traditioneel IJslands design op zijn best. Hierna kom je meer te weten komen over de geschiedenis van Flateyri en de verwoestende lawine van 1995. Je bezoekt hier de originele lawinebeschermingshekken die zijn gebouwd om de lokale bevolking te beschermen tegen toekomstige tragedies. In de middag arriveer je in de grootste stad in de Westfjorden, Ísafjörður, waar je de komende twee nachten zult verblijven.

Overnachting: Hótel Ísafjörður of vergelijkbaar. Ontbijt inbegrepen. (175km)

Dag 5: Ísafjörður: land, zee en lucht

Deze ochtend wagen we ons aan de 640 meter hoge berg Bolafjall, met een stalen uitkijkplatform dat boven de kliffen uitsteekt. Hier heb je een verbluffend uitzicht op de zee en nabijgelegen fjorden. Let op: niet voor mensen met hoogtevrees. Bezoek een gerestaureerde vissershut in het Maritiem Museum van Ósvör om meer te weten te komen over de roeibootvisserij en het uitdagende leven in de geïsoleerde vissersdorpen van de 19e eeuw. Hierna rijden we door naar het dorp Suðureyri voor een leuke stadswandeling. Geniet hier van heerlijke zeevruchten afkomstig van een lokale producent en maak kennis met het rijke erfgoed en de vistradities van IJsland.

Geniet ’s middags van je vrije middag in Ísafjörður, of neem deel aan een optionele activiteit, zoals een spannende ATV-tour rond Ísafjörður of een bezoek aan het prachtige eiland Vigur. Dit lange en smalle eiland is de thuisbasis van een overvloedig aantal papegaaiduikers, eidereenden, zeekoeten en meer.

Overnachting: Hótel Ísafjörður of vergelijkbaar. Ontbijt inbegrepen. (100km)

Dag 6: Geothermische energie en tovenarij in IJsland

Vandaag reizen we langs de fjorden van Ísafjarðardjúp, waar je van ongelooflijke uitzichten kunt genieten. Met een beetje geluk, kun je zelfs een walvis spotten! We bezoeken de Saltverk-fabriek in Reykjanes en leren over het proces van zoutproductie, dat voor 100% aangedreven wordt door geothermische energie. De volgende stop brengt je naar het pittoreske dorpje Hólmavík en het Museum van IJslandse Tovenarij en Hekserij. Hier leren we over de geschiedenis en folklore rond hekserij en tovenarij in IJsland. Ontdek hier de enorme verzameling artefacten, zoals oude grimoires (toverboeken), rituele voorwerpen en opmerkelijke IJslandse notenbalken, waarvan werd aangenomen dat ze beschermende en magische krachten bezaten. Na een spannende dag vol ontdekkingen reizen we naar de afgelegen Vogur Country Lodge in West-IJsland. Deze lodge ligt op een prachtige plek bij de baai van Breiðafjörður.

Overnachting: Vogur Country Lodge of vergelijkbaar. Ontbijt inbegrepen. (330km)

Dag 7: IJslandse paarden & Reykjavík stad

Na een mooie week vol ontdekkingen reis je terug naar Reykjavík, met onderweg nog een paar prachtige stops. Beginnend bij Hraunfossar of “de lavawatervallen.” Deze watervallen worden gevoed door een gletsjerrivier die wordt gefilterd door lava, waardoor het water afkomstig lijkt te zijn van de lavarotsen. Vervolgens bezoeken we een IJslandse paardenboerderij, waar je kennis maakt met het IJslandse paard. In de middag zullen we de hoofdstad verkennen en meer te weten komen over de geschiedenis en bezienswaardigheden. Zo bezoek je de populaire kerk van Hallgrímskirkja, de universiteitscampus en de charmante haven van Reykjavík en de spectaculaire concertzaal en conferentiecentrum van Harpan.

Overnachting: Reykjavík Natura Berjaya IJsland Hotels of vergelijkbaar. Ontbijt inbegrepen. (330km)

Dag 8: Vertrekdag

Je reis naar de Westfjorden zit erop. De Flybus brengt je vandaag van je accommodatie in Reykjavík terug naar de luchthaven Keflavík.

Ontbijt inbegrepen. (50km)

 • Vlucht Amsterdam Keflavík v.v.
 • Luchthavenbelasting en ticketingfee
 • Flybus (Keflavík-Reykjavík v.v.)
 • 6 dagen bus en Engelstalige gids
 • 7 nachten in 2-persoonskamers, inclusief ontbijt
 • In de dagbeschrijving genoemde excursies
 • Uitgebreid informatiepakket
 • Dominicus reisgids IJsland

 

Activiteiten / bezoek aan:

Wandeling Grábrók krater
Eiríksstaðir (oude boerderij Erik de Rode)
Rauðasandur
Hnjótur Folk Museum
Látrabjarg, het meest westelijk gelegen punt van IJsland
Het scheepswrak Garðar
Dynjandi waterval
Gamla bókabúðin or “The Old Bookstore”
Bolafjall
Ósvör Maritime Museum
Saltverk factory
Museum of Icelandic Sorcery and Witchcraft

 

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen.

 • Deze complete Westfjorden groepsreis kun je van juni tot augustus maken
 • De reis wordt in een kleine groep tot maximaal 22 personen gemaakt

 

Vertrekdata 2024

 • 16.06.2024 – 23.06.2024
 • 30.06.2024 – 07.07.2024
 • 14.07.2024 – 21.07.2024
 • 28.07.2024 – 04.08.2024
 • 11.08.2024 – 18.08.2024

 

Vanafprijs 2024

€ 3.370 p.p. gebaseerd op een 2-persoonskamer.

€ 5.010 p.p. gebaseerd op een 1-persoonskamer

Upgrade privé transfer (i.p.v. flybus) kost € 140 per auto (1-6 personen)

Goed om te weten: voor kinderen van 8-11 jaar geldt er 20% korting als ze een kamer delen met 2 volwassenen. Let op: de reis wordt niet aanbevolen voor kinderen jonger dan acht jaar. Driepersoonskamers zijn tweepersoonskamers met een extra bed.

Zo werkt de vanafprijs


*** Let op, momenteel worden de individuele reizen allemaal op maat berekend. Er staan geen prijstabellen op de site. Groepsreizen hebben wel een prijs waarin de prijs afhankelijk is van de beschikbare stoelen in het vliegtuig. ***


De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan.

De vluchtklasse waarop de prijs van de reis is gebaseerd is:

 1. beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Klik hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

 

Impressies

De complete Westfjorden groepsreis

Regio's bij deze reis

De complete Westfjorden groepsreis
Reykjavík
Westfjorden

Interesse in een reis langs deze regio?

Bekijk hier ons aanbod
IJsland
Ultieme IJsland Westfjorden experience
19 dagen mei – sep

Alle hoogtepunten van de IJsland Westfjorden Bij deze vakantiehuisjes reis 'Ultieme IJsland Westfjorden experience' naar de Westfjorden verblijf je één week in de Westfjorden, het deel van IJsland dat helaas te vaak wordt overgeslagen als mensen naar IJsland reizen, omdat het ‘niet op de route ligt’. Het is echter een gebied van uitzonderlijke schoonheid en verdient dus zeker een bezoek. Bovendien is een van de mooiste watervallen van IJsland, de Dynjandi, te vinden tussen de ruige fjorden van het noordwesten. Tijdens deze reis verblijf je in vier verschillende comfortabele vakantiehuisjes of appartementen en vier of vijf nachten in hotels, zodat het reistempo prettig en niet te gehaast is. We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat ten minste één van de huisjes een eigen hot pot heeft, maar in de IJsland Westfjorden is dat zelden het geval. De geothermische warmte ligt hier echter wel aan de oppervlakte, dus er zijn genoeg warme badjes te vinden. Wij zorgen ervoor dat de huisjes zo liggen, dat de prachtige omgeving goed ontdekt kan worden. IJsland Westfjorden reis in het kort Na aankomst op vliegveld Keflavik haal je de huurauto op en reis je naar je eerste vakantiehuisje in de buurt van Borgarnes (West-IJsland), waar je drie nachten zult verblijven. Vanuit deze plek kun je de schitterende omgeving gaan verkennen. Zowel Noord- als Zuid-Snæfellsnes zijn prachtige gebieden om te bezoeken, vanwege prachtige highlights zoals watervallen en adembenemende uitzichten. Dag 4 van deze reis reis je naar je tweede verblijfplaats bij Patreksfjörður of Tálknafjörður in de Westfjorden, waar je vier nachten zult verblijven. Vanuit het huisje kun je verschillende uitstapjes maken. Zo kun je naar het meest westelijke puntje van IJsland rijden waar je de klif Látrabjarg aantreft, een vogelrots van 14 kilometer lang en 400 meter hoog waar je de vele papegaaiduikers en andere vogels van dichtbij kunt bekijken. Ook kun je een wandeling maken op het gele strand van Breiðavík of het rode strand van Rauðisandur. Later in deze route breng je nog een bezoek aan het bekende drietal van de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Ook het schiereiland Reykjanes heeft veel te bieden, zoals vuurtorens en de warme bronnen en vogelrotsen bij Krýsuvík. Je kunt verder kiezen voor een tocht naar de vulkanische Westmaneilanden en Heimaey of de vallei Þjórsárdalur. Deze reis naar de IJsland Westfjorden is ideaal voor gezinnen met kinderen!

Vanaf 3321 p.p.
IJsland
Ontdek Noordwest-IJsland
13 dagen mei – sep

Ontdek Noordwest-IJsland: gekleurde stranden en de grootste vogelrots van Europa Een vakantie naar Noordwest-IJsland wordt vaak overgeslagen, simpelweg omdat er onvoldoende tijd is om het aan een bestaande reis te plakken en het gebied in alle rust te bewonderen. Maar de Westfjorden zijn absoluut de moeite waard en dit prachtige fjordenlandschap met zijn stille baaien, natuurlijke warme badjes, hoge bergen, de grootste en bekendste vogelrots Látrabjarg (14 kilometer lang en 400 meter hoog), zeehonden en een van de mooiste watervallen van IJsland, Dynjandi, laat op iedere bezoeker een onuitwisbare indruk achter. Je kunt er bij deze reis voor kiezen om een 4WD te huren, zodat je ook de Kjölurroute kunt rijden door het binnenland. Wil je dit niet, dan kun je de reis ook met een gewone 2WD doen. Je rijdt dan via de ringweg terug naar Reykjavík. Deze vakantie naar Noordwest-IJsland in het kort Nadat je op Keflavik Airport bent aangekomen haal je de huurauto op en vertrek je naar Vogar, waar je zult overnachten. Onderweg naar Vogar kun je de wereldberoemde Blue Lagoon nog bezoeken. Op dag 2 bezoek je de grote drie van de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Vervolgens brengt de route je langs de ‘walvisfjord’ Hvalfjörður naar de vallei Reykholtsdalur, waar je een bezoek brengt aan het hetebronnengebied Deildartunguhver, de historische plaats Reykholt en de azuurblauwe waterval Hraunfossar. Later rijd je langs een aantal schitterende fjorden en kun je zwemmen in een geothermisch verwarmd zwembad in Reykjanes. Op dag 7 heb je tijd voor excursies vanuit Ísafjörður. Zo kun je papegaaiduikers van dichtbij bekijken op het eiland Vígur of om met de boot naar Hesteyri te gaan om te wandelen op Hornstrandir, misschien wel het meest afgelegen gebied van IJsland en een paradijs voor liefhebbers van ongerepte natuur. Kortom, deze vakantie naar Noordwest-IJsland zit vol met alle highlights van de Westfjorden!

Vanaf 1710 p.p.
IJsland
Mysterieus noorderlicht – Westfjorden
7 dagen sep – april

De Mysterieus noorderlicht - Westfjorden reis naar de afgelegen Westfjorden neemt je mee op een buitengewoon avontuur, waarbij je de minder bekende delen van het land verkent, zoals charmante dorpjes, prachtige watervallen, dansende lichten en kleurrijke lavavelden. Dompel jezelf onder in de ongetemde schoonheid, rijke geschiedenis en levendige cultuur en vergroot tegelijkertijd je kansen om getuige te zijn van het betoverende noorderlicht. Maak je klaar om gepakt te worden door de magische luchten en landschappen van de 'Westfjords Way,' waar elke dag spannende ervaringen en onvergetelijke momenten op je wachten. Ontdek de wonderen van West-IJsland en ga op een zoektocht naar het noorderlicht. Je reist in een kleine groep van maximaal 22 personen.

Vanaf 3065 p.p.
IJsland
IJsland Helemaal
18 dagen mei – sep

Heel IJsland in één reis. Ervaar de enorme diversiteit van dit prachtige eiland Deze 18-daagse auto rondreis in IJsland is bijna identiek aan de rondreis ‘Het beste van IJsland’ van 15 dagen, alleen bezoek je nu ook de meestal overgeslagen Westfjorden. Dit prachtige fjordenlandschap met zijn stille baaien, hoge bergen, vogels, zeehonden, de vele warme badjes en één van de mooiste watervallen van IJsland (Dynjandi), laat op iedere bezoeker een onuitwisbare indruk achter. Vogelliefhebbers, tijdens deze auto rondreis in IJsland, komen ruim aan hun trekken bij de 14 kilometer lange vogelrots bij Látrabjarg, waar je tot op centimeters afstand van de papegaaiduikers en alken kunt komen. Deze reis in het kort Bij deze auto rondreis in IJsland pik je de huurauto op het vliegveld op. Je kunt ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan de Blue Lagoon of om direct door te rijden naar Vogar. Vanuit Vogar begin je meteen met de beroemde Golden Circle, bestaande uit Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Op dag 3 vervolg je de weg langs de zuidkust naar Kirkjubæjarklaustur. Langs de route vind je de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss, de zwarte stranden van Vík en Dyrhólaey. Je rijdt verder langs een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en prachtige met mos begroeide lavavelden. Slingerend door de ruige Oostfjorden rijd je door naar Egilsstaðir, waar je een wandeling kunt maken door IJslands grootste bos Hallormsstaður. Via de schitterende noordkust reis je naar de Westfjorden, met bezienswaardigheden als de enorme waterval Dynjandi en de 14 kilometer lange vogelrots Látrabjarg. Je kunt hier gaan zwemmen in een geothermisch verwarmd zwembad of een kijkje gaan nemen in het Arctic Fox Centre in Súdavík. Vanaf de Westfjorden zak je weer af in zuidelijke richting, waar je vanaf Keflavik uiteindelijk weer terugvliegt naar Nederland. Een auto rondreis in IJsland vol avontuur. VEERBOOT BRJÁNSLÆKUR – STYKKISHÓLMUR Tijdens deze rondreis kun je de veerboot nemen vanuit de Westfjorden naar Snæfellsnes. Je kunt er ook voor kiezen om over de kustweg naar Snæfellsnes te rijden. Kies je voor de veerboot, dan is vooraf reserveren raadzaam, omdat deze in het hoogseizoen vaak vol is (meerprijs €150 voor 2 personen + auto tot 5 meter enkele reis). De vanafprijs is berekend bij 2 personen in een Hyundai i10 in een 2-persoonskamer met gedeelde faciliteiten (douche en toilet op de gang), inclusief ontbijt.

Vanaf 3242 p.p.
IJsland
Met de veerboot naar IJsland met eigen vervoer
maart – okt

Ga naar IJsland met de veerboot en eigen vervoer Met de veerboot naar IJsland met eigen vervoer is ideaal voor de reizigers die zich op IJsland met eigen vervoer willen verplaatsen. IJsland heeft bijzonder goede mogelijkheden om het eiland te ontdekken in eigen tempo met de motor, met de tent, vouwwagen of camper. Er zijn namelijk talloze campings, verspreid over het eiland. Wij hebben zelf bijzonder veel ervaring opgedaan met kamperen op IJsland, dus we delen graag onze ervaringen en adviezen met je. Overnachtingen op IJsland Naast de vele kampeermogelijkheden zijn er ook ruimschoots mogelijkheden voor accommodatie in de vorm van guesthouses, vakantiehuisjes of hotels. Als je met de veerboot naar IJsland gaat en je je eigen vervoer meeneemt, kun je er voor kiezen om zelf je route uit te stippelen, maar we kunnen je uiteraard ook helpen bij het samenstellen van de route op IJsland. Met de veerboot Als je met de veerboot naar IJsland reist met eigen vervoer, dan zijn de autorondreizen die we aanbieden een goede optie. Je kunt er voor kiezen om de accommodaties waar je verblijft vooraf vast te leggen. Deze rondreizen, met soms een kleine aanpassing, passen prima voor de reizigers die met de Smyril Line van Hirtshals naar Seyðisfjörður varen en weer terug. Je reis begint dan natuurlijk in Seyðisfjörður in plaats van Reykjavík. Praktisch De prijzen die voor de verschillende autorondreizen gelden, zijn op basis van accommodatie (inclusief ontbijt), autohuur en vliegticket. Aangezien er voor de veerboot met eigen vervoer andere prijzen gelden, is het aan te raden even contact met ons op te nemen. Boek je bij ons een rondreis, dan krijg je een uitgebreid informatiepakket met o.a. een Nederlandse routebeschrijving, wegenkaart en de Dominicus-reisgids IJsland. Wil je met de veerboot naar IJsland? Oriënteer jezelf goed via de onderstaande link. Daar vind je de vaarschema’s, de tarieven en zaken van belang met betrekking tot de vaart. Kijk hier voor meer informatie over de veerboot, zoals het vaarschema en de tarieven.

Vanaf 990 p.p.
IJsland
Groepsreis – Het beste van IJsland, de ‘Grand Tour’
12 dagen mei – sep

Groepsreis het hele eiland rond De 'Groepsreis - Het beste van IJsland, de ‘Grand Tour’ neemt je mee op een onvergetelijke tour langs de zuid-, west- en noordkust van het eiland. Daarnaast brengt de groep een bezoek aan het schiereiland Snaefellsnes en de magische Westfjorden. Ervaar de spectaculaire en ongetemde schoonheid van de IJslandse natuur, geniet van adembenemende landschappen en leer over de IJslandse geschiedenis en cultuur. Natuurlijk mogen enkele bezoeken aan hotpots of andere natuurlijke warmwaterbronnen niet ontbreken. Uiteraard staat ook de Golden Circle op het programma, waar de ‘gouden’ Gullfoss waterval deel van uitmaakt. Je reist door naar het actieve geothermische gebied van Geysir waar Strokkur om de 5-7 minuten wel tot 25 meter hoog spuit. Ook breng je een bezoek aan het Þingvellir National Park, waar je tussen de Euraziatisch en Amerikaanse aardplaten door kunt lopen. De Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer die zichtbaar is in heel Zuidoost-IJsland, staat ook op het programma. De groepsreis - Het beste van IJsland kronkelt zich langs lavavelden en langs de oceaan naar het Snæfellsnes schiereiland, waar de verschillende soorten landschappen adembenemend zijn. Vulkanische kraters, lavastromen, een ijskap, met ijs bedekte bergtoppen, fjorden, zandstranden en hoge kliffen, elke vorm kom je hier tegen. Hoogtepunten en ervaringen Tijdens deze groepsreis - Het beste van IJsland breng je als groep een bezoek aan de volgende bezienswaardigheden om kennis te maken met de typisch IJslandse cultuur: Volledige begeleide tour door IJsland, inclusief het schiereiland Snæfellsnes en de Westfjorden Ontdek drie nationale parken Verken een 8000 jaar oude natuurlijke wonder lavagrot Veerboot naar Westfjorden Dynjandi-waterval – het kroonjuweel van de Westfjorden Ontspan bij Vök Baths in de drijvende reeks geothermische zwembaden Vaar tussen de enorme ijsbergen in het schilderachtige landschap van Jökulsárlón (het ijsbergenmeer) Ervaar authentieke cultuur, bezoek kleine lokale musea en maak een selfie met IJslandse paarden Zie meer zeevogels dan je ooit kunt tellen (juni-augustus) Kleine groepen, maximaal 20 personen Deze groepsreis in IJsland heeft een gemiddelde van 1 tot 2 uur wandelen elke dag, dit zijn meestal korte wandelingen van 5-20 minuten bij de bezienswaardigheden. Het is dan ook een gemakkelijke tour waarbij bijna iedereen kan deelnemen. Afhankelijk van de wegen zit je ongeveer 4 uur per dag in de bus.

Vanaf 6320 p.p.

Boeken bij Creating Stories | IJslandspecialist?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories | IJslandspecialist ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact IJslandspecialist

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@ijslandspecialist.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Het hangt dus geheel af van je plannen. Voor degenen die geen specifieke plannen hebben: de beste tijd is tussen eind juni en begin september. Eind juni is de beste tijd voor vogelliefhebbers. Eind juni en begin juli bloeien de meeste planten en wordt het nauwelijks donker. Daar tegenover staat het feit dat de paden en wegen landinwaarts nog niet overal toegankelijk zijn.
De beste tijd voor walvistochten is begin juni tot eind augustus (voor blauwe vinvissen, begin augustus). Het hoogseizoen loopt van begin juli tot half augustus en bij toeristische attracties kan het soms behoorlijk druk zijn. In september is het overal weer volkomen rustig en is het vaak best aangenaam weer. Bussen rijden dan echter minder vaak of niet meer (binnenlandse en excursiebussen) en de zomerhotels en enkele musea zijn weer gesloten. In het binnenland kan het hier en daar sneeuwen. In de tweede helft van september pronkt IJsland met zijn prachtige herfstkleuren.
Februari, maart en april zijn ideaal voor superjeepsafari's, langlauf- en sneeuwscootertochten of 'gewoon normaal' rijden door de glinsterende, winterse landschappen. Buiten Reykjavik ligt er veel sneeuw en is het weer langer licht (vanaf eind maart is het langer licht dan hier). De maanden mei en juni markeren de overgang van winter naar zomer. Dan kan het weer behoorlijk wisselvallig zijn en is een flinke sneeuwbui niet ongewoon. Maar het kan ook het mooiste weer ter wereld zijn.
Lees HIER meer over de beste reistijd voor IJsland.

Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.

Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.  

IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterrijen, immense gletsjers, watervallen in alle soorten en maten, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!

Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.