Reykholtsdalur is een vallei in West-IJsland ten oosten van de plaats Borgarnes met verschillende interessante bezienswaardigheden.

In de vallei ligt het plaatsje Reykholt, waar de bekende IJslandse schrijver en politicus Snorri Sturluson heeft gewoond en later ook werd vermoord. Zijn boerderij en het warme bad waar hij in baadde (Snorralaug), is toegankelijk voor publiek.

Deildartunguhver

Het hetebronnengebied Deildartunguhver is qua volume de grootste heetwaterbron van Europa. Per seconde produceert de bron ongeveer 180 liter met een temperatuur van bijna 100°C. Een deel van het water wordt via pijpleidingen vervoerd naar Borgarnes (34 km verderop) en Akranes (64 km verderop), waar het voornamelijk voor de verwarming van huizen en zwembaden wordt gebruikt.

Borgarfjörður

Iets verder landinwaarts in het gebied van de Borgarfjörður vind je een aantal watervallen: Hraunfossar (‘Lavawatervallen’) en Barnafoss (‘Kinderwaterval’). Bij de één kilometer lange watervallen Hraunfossar valt het water van onder een lavaveld in het azuurblauwe water van de rivier Hvítá. De Barnafoss ontleent zijn naam aan een volksverhaal, waarin twee ondeugende kinderen zijn verdwenen en waarschijnlijk in de rivier zijn verdronken, waarna hun moeder eigenhandig de natuurlijke brug over het water heeft afgebroken.