Snæfellsnes is het grootste schiereiland van IJsland en bestaat uit een bergketen die over de gehele lengte van oost naar west loopt met de kleine gletsjer Snæfellsjökull als hoogste punt (1446 meter). De Snæfellsjökull is de plaats waar in het boek van Jules Verne de reis naar het middelpunt van de aarde begint.

Bij helder weer is deze reus al vanuit Reykjavík te zien en ook vanuit de Westfjorden kun je hem prachtig zien liggen op de punt van het schiereiland. Het is een 1446 meter hoge stratovulkaan die bedekt is met een gletsjer en die voor het laatst is uitgebarsten in 1219.

Eldborg

Aan de kust liggen vriendelijke vissersdorpjes en bijzondere rotsformaties. Het is een prachtig gebied om te wandelen, bijvoorbeeld naar de rand van de explosiekrater Eldborg of naar de vogelrotsen en het kiezelstrand bij Hellnar.

Djúpalónssandur

Het zwarte strand van Djúpalónssandur ligt bezaaid met overblijfselen van scheepswrakken en is ook zeker een bezoek waard. Voor diegenen die willen kijken of ze even sterk zijn als de oude vikingen is hier een goede krachtmeting mogelijk: er liggen vier beroemde stenen, variërend in gewicht van 23 tot 154 kilo. Veel succes!

Stykkishólmur

In de havenplaats Stykkishólmur kun je de rots beklimmen waar de vuurtoren op staat en waar je vervolgens een prachtig uitzicht hebt over Breiðafjörður. Hier zijn regelmatig walvissen te zien en met een beetje geluk soms zelfs orka’s.