Fontana at Laugarvatn

Fontana ligt bij Laugarvatn direct aan het meer zelf.

Stoombaden
Sinds 1929 genieten de lokale bewoners van de genezende krachten van de natuurlijke stoombaden aan het Laugarvatn-meer. Hete, geneeskrachtige stoom suddert rechtstreeks uit de grond door roosters in de cabinevloeren van de drie traditionele stoomkamers.

De temperatuur van de stoom varieert afhankelijk van de temperatuur van de warmwaterbron en het weer, meestal tussen 40°C (104°F) en 50°C (122°F). De luchtvochtigheid in de stoomcabines is zeer hoog. Dankzij roosters in de vloer van de stoomkamers kunnen gasten de kokende natuurlijke warmwaterbron direct eronder horen en ruiken, waardoor een natuurlijke en unieke ervaring ontstaat.

Ontspannende zwembaden
Lauga, Sæla en Viska zijn verbonden minerale buitenbaden die variëren in diepte, grootte en temperatuur. De zwembaden en de hot tub zijn perfect voor zowel ontspanning als recreatie, met speelse kunstwerken in steen gemaakt door de IJslandse kunstenaar Erla Thorarinsdottir.

Viska, de hottub, is op een iets hoger niveau gebouwd en biedt een panoramisch uitzicht over de prachtige omgeving, terwijl het gezonde water zowel lichaam als geest voedt.

Sauna in Finse stijl
Naast de stoomkamer bevindt zich Ylur, een sauna in Finse stijl. De temperatuur ligt tussen 80°C (176°F) en 90°C (194°F), met een lagere luchtvochtigheid dan in de stoomkamer. Leun achterover en geniet van het prachtige uitzicht op het meer door het grote raam.

Voor Finnen is de sauna al eeuwenlang een absolute noodzaak, een plek om te ontspannen met familie en vrienden, maar ook een plek voor fysieke en mentale ontspanning.

Een duik in het meer
Het geheel wordt compleet gemaakt door het meer zelf en het strand. Zwemmers kunnen vanaf een pier het koele meer inlopen of over het warme zwarte zandstrand lopen. Een koele duik tussen de hete stoombaden en de sauna is een verfrissende temperatuurverandering voor mensen met een gezond hart.

Er wordt aangenomen dat koud baden gunstige gezondheidseffecten heeft, zoals het verbeteren van de bloedcirculatie, het versnellen van spierpijn en het herstel. Er is ook aangetoond dat het gunstig is voor mensen die lijden aan artritis en andere gewrichtsaandoeningen.

Ben je op zoek naar wellness IJsland? Ontspan dan in één van de geothermische lagoons van IJsland. Een bezoek aan een IJsland spa is meer dan ontspanning alleen, het is een unieke ervaring die je nergens anders dan op IJsland zo beleeft. Al onze excursies naar de lagoons in IJsland vind je hier terug.

Praktisch

Toegang tot de zwembaden en stoombaden
Volwassenen, 17 – 66 jaar    4.990 ISK
Jeugd, 10 – 16 jaar   2.990 ISK
Senioren (67+)  2.990 ISK

Kinderen van 0 – 9 jaar (onder begeleiding van een volwassene) Gratis met volwassenen (maximaal twee kinderen per volwassene)

 

Te huur

Badjas   ISK 1.500
Handdoek   ISK 1.00
Zwemkleding   ISK 1.000

1 oktober t/m 31 mei:  11:00 – 21:00

1 juni t/m 30 september:  10:00 – 21:00