Geosea ligt bij Húsavík in het noorden van IJsland. Perfect te combineren met een walvisexcursie vanuit Húsavík.

Het wonder van Geosea
Geosea is niet alleen een geothermisch badmekka van wereldklasse; het is een ervaring die voortborduurt op de historische wortels van een klein vissersdorpje in Noord-IJsland dat al eeuwenlang het geothermische water van de aarde benut. Het is een zeldzame combinatie van mineraalrijk zeewater en warmte uit de kern van de aarde. Gelegen langs een westelijke klif die uitkijkt over de Skjálfandi-baai en de poolcirkel in het noorden, bieden onze baden het ultieme uitkijkpunt voor walviskijkers en voor degenen die op zoek zijn naar het noorderlicht. Voel verbinding met de natuur en laat alles los. Geniet op een unieke manier van de IJslandse natuur bij Geosea.

Geniet als een local
Er bestaat een lange traditie van baden in de geothermische wateren van IJsland. Door de geschiedenis heen hebben IJslanders elkaar ontmoet in hete baden om te ontspannen en zich te ontlasten van het harde werk van de dag. Sinds de opening is Geosea populair onder zowel IJslanders als de lokale bevolking. In zekere zin dienen onze zeebaden als een cultureel centrum waar de lokale bevolking de gebeurtenissen van de dag komt bespreken – waarbij ze deelnemen aan een gewoonte die ingebakken zit in het culturele weefsel van IJsland.

Geneeskrachtige wateren
Een bezoek aan Geosea is een helende ervaring. Het geothermische zeewater zit boordevol mineralen en streelt en revitaliseert de huid zachtjes. Het warme water (38-39°C) ontspant de spieren en stimuleert de bloedsomloop in het lichaam, je voelt je weer als nieuw. Een bezoek aan ons stoombad kan ook helpen stress te verlichten en de zintuigen te kalmeren. In de douches mag je gebruik maken van douchegel, shampoo en haarconditioner van het IJslandse bedrijf voor natuurlijke huidverzorging, Sóley Organics.

Geniet van versnaperingen
In onze zwembadbar kun je jezelf trakteren op een verfrissend drankje, terwijl je ontspant in het warme water – een zeldzame luxe in IJsland. Ook beschikken wij over een speciale eethoek waar je in een knusse badjas kunt genieten van een versnapering.

Locatie
Er zijn verschillende vervoerswijzen in IJsland die het gemakkelijk maken om Geosea te bereiken. Hoe je ook reist, je reis naar Húsavík wordt gekenmerkt door een ongeëvenaarde natuur en adembenemende landschappen.

In Húsavík bevind je je in de nabijheid van veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van Noord-IJsland, zoals Kelduhverfi en Jökulsárgljúfur. Húsavík is ook het startpunt van de Diamantcirkel die je naar het Mývatn-meer, de watervallen van Dettifoss en Goðafoss en de Ásbyrgi-kloof leidt.

Ben je op zoek naar wellness IJsland? Ontspan dan in één van de geothermische lagoons van IJsland. Een bezoek aan een IJsland spa is meer dan ontspanning alleen, het is een unieke ervaring die je nergens anders dan op IJsland zo beleeft. Al onze excursies naar de lagoons in IJsland vind je hier terug.

Praktisch

Iedereen

09:30 uur

PRIJZEN

 

Toegang

Volwassenen:  ISK 5.990
Kinderen (6-16): ISK 2.990
Senior, invalidenen en studenten: (ISK 3.990)

Te huur

Handdoek:  ISK 1.190
Zwemkleding:  ISK 990 ISK
Badjas:  ISK 2.490