ACTUELE SITUATIE IVM DREIGENDE VULKAANUITBARSTING

Update: 6 december, 2023

De Blue Lagoon heeft bekend gemaakt, dat de Blue Lagoon, het Silica Hotel, het Retreat Spa en Retreat Hotel en beide restaurants  gesloten zullen zijn tot en met 9 december 7:00. Op dat moment zal de situatie opnieuw geëvalueerd worden. Voor alle betrokken boekingen wordt een volledige terugbetaling uitgevoerd.

Meer informatie vind je op ons Liveblog

Blue Lagoon

Begin of eindig je vakantie ontspannen in de Blue Lagoon

Bijkomen van de vlucht en je reis compleet uitgerust beginnen óf eindigen doe je in het azuurblauwe water van de Blue Lagoon. Op deze beroemde plek, die ligt in een oud met missen begroeid lavaveld, kun je een drankje nemen bij de bar in het water of een maskertje van silica op je gezicht aanbrengen. Het heerlijke warme water heeft een temperatuur van 39 graden en is dagelijks te boeken.

De prijzen van de Blue Lagoon fluctueren per entreetijd. Wij kunnen direct de prijzen voor je nakijken maar het kan dus dat deze vrij snel weer wijzigen. Prijzen liggen momenteel tussen de € 65 en € 90. Deze prijs is exclusief transfer.

Het is vrijwel altijd noodzakelijk de entree vooraf te boeken, anders is de gewenste entreetijd al volgeboekt. Naast de entree is ook een silica masker, gebruik van een handdoek en 1e drankje naar keuze inclusief.

 • Kinderen tot en met 13 jaar kunnen kosteloos naar binnen

Ontdek de Blue Lagoon

Mask Bar
Ervaar de belangrijkste elementen van de Blue Lagoon in de maskerbar in het water. Bij gebruik in combinatie openen silica en algen de deur naar een gezonde, stralende, tijdloze huid.

Sauna en stoombad
Voel de warmte van de hitte rechtstreeks van de aarde.

In-waterbar
Les je dorst zonder het water te verlaten. Kies uit een verleidelijke selectie smoothies, sappen, frisdranken, bier en wijn.

Ben je op zoek naar wellness IJsland? Ontspan dan in één van de geothermische lagoons van IJsland. Een bezoek aan een IJsland spa is meer dan ontspanning alleen, het is een unieke ervaring die je nergens anders dan op IJsland zo beleeft. Al onze excursies naar de lagoons in IJsland vind je hier terug.

Praktisch

Comfort: Blue Lagoon

Vanaf €59

 • Toegang tot de Blue Lagoon
 • Silica moddermasker
 • Gebruik van handdoek
 • 1e drankje naar keuze

Premium: Blue Lagoon

Vanaf 76 euro

 • Toegang tot de Blue Lagoon
 • Silica moddermasker
 • Gebruik van handdoek
 • 1e drankje naar keuze
 • Twee extra maskers naar keuze
 • Gebruik van badjas
 • 1 glas mousserende wijn als je dineert in restaurant Lava

Openingstijden

januari-mei, 08:00-21:00 uur
1 juni – 20 augustus, 07:00 – 24:00 uur
21 augustus-januari, 08:00-22:00 uur

Kerstavond, 08:00-16:00 uur
Oudejaarsavond, 08:00-18:00 uur

De sluitingstijd van de lagune verandert van seizoen tot seizoen. Maar gasten moeten altijd 30 minuten voor sluiting het water verlaten.

3 uur

Blue Lagoon transfer van/naar Keflavik

Geen huurauto? Neem deze bustransfer

Bijkomen van de vlucht en je reis compleet uitgerust beginnen doe je in het azuurblauwe water van de Blue Lagoon. Op deze beroemde plek kun je een drankje nemen bij de bar ín het water of een maskertje van silica, op je gezicht aanbrengen. De bus vertrekt van Keflavík airport naar de Blue Lagoon, en je wordt daarna weer afgezet bij je hotel. Het is voordeliger om de Blue Lagoon vooraf te reserveren, zonder reservering betaal je bij de entree € 5 extra.

Let op: dit is alleen de transfer. Entree Blue Lagoon is exclusief ca. 40-50 euro afhankelijk van het seizoen, bezoekerspas (zonder zwemmen) 10 euro.

 • Kinderkorting op aanvraag