Krauma

De natuurlijke geothermische baden van Krauma rauma liggen nabij Deildartunguhver op ongeveer 97 kilometer van Reykjavík.

Ontspan en voel je weer als nieuw
Het hete water komt uit de krachtigste warmwaterbron van Europa, Deildartunguhver, met een temperatuur van 100°C (212°F). Krauma heeft in totaal zes baden, vijf warme en één koude.

Er zijn geen extra chemicaliën nodig om de zwembaden schoon te houden, omdat het water voortdurend wordt vervangen vanwege de snelle natuurlijke stroomsnelheid van de warmwaterbronnen. In de kleedkamer is voor iedere gast een aparte locker aanwezig. De kamer beschikt over een ruime kaptafel met grote spiegels en goede verlichting.

Het restaurant biedt plaats aan 70 gasten binnen en nog eens 70 buiten op het terras. Ze serveren IJslandse gerechten met de meest verse, lokaal geproduceerde ingrediënten.

De geothermische baden
Krauma biedt verschillende zwembaden, elk met zijn eigen unieke kenmerken en kenmerken, allemaal op natuurlijke wijze verwarmd door de kern van de aarde. De temperaturen van de zwembaden variëren van 37-41 graden Celsius en het koude dompelbad om af te koelen, met temperaturen variërend van 5-10 graden Celsius.

Ontspanningsruimte en sauna’s
Om de ervaring te maximaliseren kunnen gasten naar de ontspanningsruimte gaan, waar de kamergasten kunnen liggen of zitten en ontspannen met rustgevende muziek en een knetterende open haard. Krauma beschikt ook over twee sauna’s, een infraroodcel en een stoombad.

Restaurant
Krauma Restaurant serveert IJslandse gerechten, bereid met de meest verse, lokaal geproduceerde ingrediënten. Ontspan in de comfortabele omgeving van het restaurant terwijl je geniet van het spectaculaire uitzicht op de krachtigste warmwaterbron van Europa.

Europa’s krachtigste warmwaterbron: Deildartunguhver

Deildartunguhver heeft het hoogste debiet van warmwaterbronnen in Europa. De warmwaterbron pompt 180 liter water van 100 °C per seconde, dat gedeeltelijk wordt gebruikt om geothermische verwarming te leveren aan huizen in West-IJsland.

Bezoek Deildartunguhver om getuige te zijn van deze ware natuurkracht of beter nog, neem een ​​bad in het zuivere water van de warmwaterbron bij Krauma – Geothermal Nature Baths, om de warmwaterbron op een geheel nieuwe manier te ervaren.

Ben je op zoek naar wellness IJsland? Ontspan dan in één van de geothermische lagoons van IJsland. Een bezoek aan een IJsland spa is meer dan ontspanning alleen, het is een unieke ervaring die je nergens anders dan op IJsland zo beleeft. Al onze excursies naar de lagoons in IJsland vind je hier terug.

Praktisch

Iedereen

PRIJZEN

KINDEREN | 0-12 jaar – 400 kr
TIENERS | 13-16 jaar – 2.950 kr
VOLWASSENEN | 17 jaar en ouder – 5.900 kr

 

Te huur

BADHANDDOEK – 1.000 kr
ZWEMKLEDING – 1.000 kr
BADJAS – 1.600 kr

Geothermische baden van Krauma

Maandag t/m zondag van 11:00 – 21:00 uur

Krauma-restaurant

Maandag t/m zondag van 11:00 – 21:00 uur