Lava tunnel Raufarhólshellir

Ontdek de krachten van lava en kleurrijke lavastromen

Ontdek de lava tunnel Raufarhólshellir, misschien wel de langste en bekendste lava tunnel IJsland. Deze tunnel bevindt zich op slechts 40 minuten rijden van Reykjavík en is het gehele jaar toegankelijk. Een reis naar Raufarhólshellir is een unieke ervaring en een geweldige kans om te zien hoe de innerlijke werking van een vulkaanuitbarsting is en hoe een lavatunnel IJsland ontstaat.

Je volgt samen met de gids een pad van lava dat tijdens de Leitahraun-uitbarsting is ontstaan. Deze uitbarsting vond zo’n 5200 jaar geleden plaats, ten oosten van de Bláfjoll bergen. Elke winter worden er spectaculaire ijssculpturen gevormd in de ingang van de grot, waardoor de ervaring van het bezoeken van de lavatunnel nog adembenemender is.

Raufarhólshellir

De Raufarhólshellir lavatunnel IJsland is in totaal 1360 meter lang, de hoofdtunnel is 900m lang. De tunnel is tot 30 meter breed en 10 meter hoog, maar er zijn ook wat nauwere stukken. In het achterste gedeelte splitst de grot in 3 tunnels, hier vind je fantastische lava stromen en spectaculaire lavaformaties. Tijdens de excursie wordt je begeleidt door een gids en voorzien van helm met licht. Zorg zelf voor warme kleding en stevige (wandel)schoenen. Gewoonlijk druppelt er water naar beneden, dus een waterdichte jas kan handig zijn.

  • De excursie zelf duurt circa 1 uur
  • Het is mogelijk deze excursie inclusief transfer vanaf Reykjavík te boeken, prijs vanaf € 95 per persoon. Totale duur circa 3 uur
  • Er gelden kinderkortingen, bel/mail ons voor meer informatie

Let op: gedurende de winter kan het glad zijn in deze lava tunnel IJsland.

Mensen met evenwichtsproblemen of moeite op oneffen ondergrond te lopen raden we deze excursie af.

Praktisch

Een excursie naar de Raufarhólshellir lava tunnel IJsland is voor iedereen

Een excursie naar de Raufarhólshellir lava tunnel IJsland duurt 1 uur