• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 6 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juni - augustus
verwijderen

Inbegrepen in de reis:

 • Transfer Hotel Reykjavik-Reykjavík Domestic Airport v.v.
 • Binnenlandse vlucht Reykjavík-Húsavík v.v.
 • 5-daagse paardrijdtocht
 • Volpension tijdens de tocht
 • Regenkleding, zadeltas en cap

Wat is niet inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • Transfer Keflavík-Reykjavik v.v.
 • Voor- & na-overnachting in Reykjavik
 • Slaapzak (deze dien je zelf mee te nemen)

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Paardrijtocht op IJsland ‘Northern Exposure’

Periode 6 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juni - augustus

Ontdek de wonderen in de omgeving van Mývatn

Bij deze 6-daagse paardrijtocht op IJsland beleef je het schitterende hoge noorden van het eiland. Wat is er nou mooier dan het schitterende IJsland te verkennen dan te paard? Op deze manier ben je in staat om in alle rust de omgeving in je op te nemen. Het noordelijke deel van IJsland staat bekend om de prachtige natuur en de vulkanische activiteit en de bijzondere bodem die daardoor is veroorzaakt.

Tijdens de paardrijdtocht op IJsland passeer je de Ásbyrgi kloof, de Dettifoss waterval en het Mývatn meer. Ook kom je door een zwarte zandwoestijn onderweg naar de kleurrijke Laxárdalur vallei.  Dit zijn slechts een paar van de hoogtepunten die je op deze 6-daagse reis (5 rijddagen) tegenkomt.

De vulkanische activiteit en de grote hoeveelheid en verscheidenheid aan vogels maakt dit deel van IJsland extra bijzonder. Onderweg zijn er meerdere kansen om te gaan zwemmen en zeer geschikte paden om de tölt te rijden. De reis wordt afgesloten met een diner op de Bjarnastaðir boerderij. Je verblijft in slaapzak-accommodatie (in je eigen slaapzak). De maaltijden tijdens de rijdagen zijn inbegrepen.

De totale afstand die je aflegt tijdens deze paardrijtocht op IJsland is ongeveer 157 kilometer, ongeveer 30-40 kilometer (6-8 uur) per dag.

Paardrijtocht op IJsland in het kort

Nadat je bent aangekomen op IJsland,  word je opgehaald bij je accommodatie en met een binnenlandse vlucht naar Husavik gevlogen, van waar de paardrijdtocht begint. Tijdens de tocht breng je onder andere een bezoek aan National Park Jökulsárgljúfur, rijd je langs de machtige Jökulsá á Fjöllum rivier naar de bergen en het geothermische gebied van Theistareykir. Het warme bad in Jarðböð en de fantastische zwarte lava formaties van Dimmuborgir worden ook aangedaan.
Als afsluiter is er een optionele walvisexcursie in de stad Húsavík (€80 per persoon). Je kan er ook voor kiezen om naar het zwembad te gaan of om op eigen houtje het centrum van de stad te verkennen.

Dag 1: Reykjavík – Húsavík – Bjarnastaðir
Pickup vanaf je accommoatie in Reykjavik tusen 06:30 en 07:30 uur naar Reykjavik Domestic Airport. Met een binnenlandse vlucht vlieg je naar Husavík. Na aankomst ga je naar Bjarnastaðir waar een lunch voor je klaar staat. Na de lunch ga je met een bus langs de hoogtepunten Dettifoss en de beroemde kloof Ásbyrgi. Bij terugkomst krijg je een korte inleiding over het IJslandse paard en zijn speciale gangen en ga je op pad voor een mooi rondje te paard. Je rijd langs de oostkant van het National Park Jökulsárgljúfur en komt langs Gloppa en Hallhöfðastígur (ongeveer 20 km).

Dag 2: Bjarnastaðir – Theistareykir berghut
Je rijd langs over de machtige Jökulsá á Fjöllum rivier naar de bergen en het geothermische gebied van Theistareykir. Door de vulkanische activiteit is dit een fascinerende omgeving met diepe kloven en multigekleurde bergen (ongeveer 35 km).

Dag 3: Theistareykir – Heiðarbær Holiday Farm
Op deze dag gaat de tocht van Theistareykir naar het gebied Halldorstaðir í Laxárdal. Vervolgens rijd je door naar Heiðarbær waar je 2 nachten zult slapen en waar je kunt zwemmen (ongeveer 38 km).

Dag 4: Heiðabær – Lagoon Jarðböð – Dimmuborgir – Laxárdalur – Heiðabær
De dag begint met een rondrit met de bus. Het warme bad in Jarðböð en de fantastische zwarte lava formaties van Dimmuborgir worden aangedaan. De tocht wordt vervolgd te paard door een zwarte zandwoestijn naar de kleurrijke Laxárdalur vallei. De dag eindigt weer in Heiðabær.
Een dag vol contrasten in de steeds veranderende IJslandse natuur (ongeveer 30km).

Dag 5: Skógarhlíð – Reykjaheiði – Bjarnastaðir
Met een prachtige rit door de Geldingadalur Vallei en Reykjaheiði rijd je terug naar het beginpunt van de tocht Bjarnastaðir. Hier staat een hotpot te wachten waar je gebruik van kunt maken (ongeveer 40 km).

Dag 6: Bjarnastaðir – Húsavík – Reykjavík
In de ochtend keer je met de bus terug naar Húsavík en kun je optioneel nog een nog een walvisexcursie doen (€ 80 per persoon). Wil je dit niet dan kun je gaan genieten in het zwembad Husavík of je kunt een wandeling maken door deze prachtige stad. In de middag vlieg je terug naar Reykjavík en brengt de bus je weer naar je hotel in Reykjavik.

Inbegrepen in de reis:

 • Transfer Hotel Reykjavik-Reykjavík Domestic Airport v.v.
 • Binnenlandse vlucht Reykjavík-Húsavík v.v.
 • 5-daagse paardrijdtocht
 • Volpension tijdens de tocht
 • Regenkleding, zadeltas en cap

Wat is niet inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam/Brussel-Keflavík v.v.
 • Transfer Keflavík-Reykjavík v.v.
 • Voor- & na-overnachting in Reykjavík
 • Slaapzak (deze dien je zelf mee te nemen)

Vertrekdata 2023:

 • 26 juni – 1 juli
 • 31 juli – 5 augustus
 • 7 – 12 augustus
 • 14 – 19 augustus
 • 21 – 26 augustus  (laag seizoen)

Bel/mail even om de actuele beschikbaarheid na te kijken.

Laagseizoen: € 2.390 p.p.
Hoogseizoen: € 2.490 p.p. (vertrek tussen 26 juni en 19 augustus 2023)

Kinderkorting: kinderen onder 12 jaar krijgen 25% korting op meerdaagse paardrijtochten en 50% op dagtochten.

Familiekorting: 5% korting voor ouders met kinderen (12-18) die samen reizen, 3 of meer personen. Niet van toepassing als de kinderkorting al gebruikt wordt.

Voorafgaand en na de paardrijdtocht een overnachting in Reykjavík.

We helpen je graag bij het vinden van de passende vluchten en eventuele accommodatie(s).

 

Impressies

Paardrijtocht ‘Northern exposure’

Regio’s bij deze reis

Paardrijtocht ‘Northern exposure’
Diamond Circle
Mývatn

Informatie en inspiratie

IJsland
Informatie IJsland Informatie
Inspiratie IJsland Inspiratie

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge