IJsland staat natuurlijk bekend om zijn indrukwekkende natuur, maar je hoeft daarvoor niet altijd heel ver het binnenland in te gaan. De natuur in Reykjavík is minder bekend. Maar ook in (de buurt van) Reykjavík vind je mooie plekjes waar je van de natuur kunt genieten.

Zo vind je in Reykjavík zelf verschillende parken waar je kunt wandelen, zoals Laugardalur, waar je niet alleen een prachtig aangelegde botanische tuin kunt bezoeken maar ook een kleine dierentuin met veel verschillende dieren die op IJsland voorkomen. Je hoeft hier dus geen olifanten te verwachten, maar vossen, zeehonden en boerderijdieren zul je er vast en zeker zien.

Rondom het koepelvormige gebouw Perlan kun je wandelen tussen de berken en naaldbomen in een gebied dat Öskjuhlíð heet. Hier vandaan is het een korte wandeling naar het ‘gele strand’ van Reykjavík, genaamd Nauthólsvík. Er zijn niet veel plaatsen op IJsland waar je mensen op het strand zult zien liggen, maar dit is er één van. Waarschijnlijk is dat te danken aan het feit dat een deel van het water bij dit strand is opgewarmd.

Net buiten Reykjavík zijn ook verschillende wandelmogelijkheden, bijvoorbeeld in het voor IJslandse begrippen redelijk dichtbegroeide gebied Heiðmörk ten oosten van de stad, waar sinds 1950 meer dan vier miljoen bomen zijn geplant,  of natuurlijk de berg die je vanuit bijna elke plek in Reykjavík kunt zien: Esja. Het is een mooie wandeling naar de top van de berg en als je eenmaal boven bent, heb je een prachtig uitzicht over Reykjavík en de omgeving. Voor de IJslanders is dit een populaire plek om naar toe te gaan en je zult er weinig toeristen tegenkomen.