• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 5 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. mei - augustus
verwijderen

Inbegrepen in de reis:

 • 6-daagse rijdtour, waarvan 4 dagen te paard zoals in programma
 • 2 nachten in Guesthouse
 • 3 nachten in Slaapzakaccommodatie
 • Volpension tijdens de paardrijdtocht

Wat is niet inbegrepen:

 • Vlucht naar IJsland en v.v.
 • Transfer van de luchthaven naar het Reykjavík BSÍ Station en v.v.
 • Diner op de laatste dag
 • Afhankelijk van de vluchttijden is eventueel een nacht voorafgaand en/of na de paardrijtocht noodzakelijk

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Paardrijtocht ‘Þórsmörk’

Periode 5 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. mei - augustus

Paardrijden op IJsland langs machtige gletsjers en valleien

Paardrijden op IJsland staat bij veel paardrijdliefhebbers bovenaan de bucketlist. De schitterende natuur en het grillige landschap zijn natuurlijk schitterend om per paard te verkennen. Zeker als je nagaat dat je dat in alle rust kunt doen.

In de Þórsmörk vallei word je omgeven door het groene bos en de witte gletsjers. Ook komt deze 5-daagse tocht (waarvan 4 dagen paardrijden) langs de zwarte zandkust in het zuiden en de Seljalandsfoss waterval. De tocht is zeer gevarieerd en zeer geschikt voor een kennismaking met de prachtige natuur van IJsland.

Paardrijden op IJsland

Na je aankomst op de luchthaven Keflavik word je met de bus opgehaald en naar de boerderij Vellir gebracht, vlakbij Hveragerði. Tijdens het welkomstdiner kun je kennismaken met de andere deelnemers van de reis. De volgende dag vertrekt de groep per bus naar de boerderij Torfastaðir in Fljótslhlíð, Zuid-IJsland, waar de tour begint. Deze zelfde dag rijd je langs de rivier Markarfljót en onderweg doorkruis je weidse vlaktes die langs de rivier liggen met prachtige uitzichten over heuvels, bergen en gletsjers.

De tocht volgt de rivier Markarfljót langs de intussen beruchte gletsjer Eyjafjallajökull. Je rijdt intussen over zachte grond die bedekt is met as van de vulkaanuitbarsting van 2010. Deze uitbarsting, die destijds een flink deel van het vliegverkeer lamlegde, heeft het landschap van deze omgeving aanzienlijk veranderd.

Uiteindelijk bereik je het prachtige natuurpark Þórsmörk. Þórsmòrk is vernoemd naar de oude Noorse god Thór. Deze vallei is aan drie kanten omsloten door de uitlopers van de gletsjers Eyjafjallajökull, Tindafjallajökull en Mýrdalsjökull.

De tocht bezoekt nog een paar highlights en op dag 5 neemt de groep afscheid van de paarden en vertrekt weer naar Reykjavik. Degenen die geen genoeg van IJsland krijgen, kunnen nog een of meer dagen bijboeken, de anderen keren de volgende dag terug naar Nederland.

Inbegrepen zijn 4 overnachtingen in guesthouses (1x) en in slaapzakaccommodatie op boerderijen en een eenvoudige berghut (3x). Overnachtingen op basis van volpension, maar ontbijt en lunch op de 1e dag en diner op de laatste dag zijn niet inbegrepen. Je zit 4 dagen op een paard, de totale afstand is 90 km en per dag zit je zo’n 4-6 uur in het zadel.

Dag 1: Aankomst
De tour start in de avond. Indien je op dag 1 ook aankomt op IJsland moet je de bus naar het busstation BSÍ in Reykjavík nemen. Daar word je opgehaald (of bij je accommodatie als je al in Reykjavík verblijft) tussen 17.30 en 18.00u en naar de boerderij Vellir vlakbij Hveragerði gebracht. Het welkomstdiner in Hotel Eldhestar geeft je de gelegenheid de andere deelnemers te leren kennen. Voordat je je kamer opzoekt wordt ere en gedetailleerde uitleg gegeven over de tocht.

Dag 2: Hveragerði – Torfastaðir
Met de bus gaan we naar de boerderij Torfastaðir in Fljótslhlíð, Zuid-IJsland, waar de tour begint. Uiteraard krijg je daar ook de tijd de paarden te leren kennen. Vandaag rijd je van Torfastaðir naar de rivier Markarfljót en onderweg doorkruis je weidse vlaktes die langs de rivier liggen met prachtige uitzichten over heuvels, bergen en gletsjers. Nadat je de markante rots Dímon hebt bereikt, welke bekend is uit de Saga van Njáll, steek je de oude brug over de Markarfljót over en kom je aan bij de boerderij Stóru-Mörk / Ásgarður, waar overnacht wordt.
(22-25 km, 4 uur)

Dag 3: Stóra-Mörk – Þórsmörk
De tocht gaat van Stóra-Mörk naar de schitterende vallei Þórsmörk. Het eerste stuk volg je de Markarfljót nog langs de intussen beruchte gletsjer Eyjafjallajökull, terwijl je over zachte grond rijdt bedekt met as van de vulkaanuitbarsting van 2010, wat het landschap van deze omgeving aanzienlijk heeft veranderd. Tijdens de rit in de vallei doorwaad je te paard diverse rivieren en kom je aan bij de oevers van de gletsjerrivier Krossá, voordat je het prachtige natuurpark Þórsmörk bereikt. Þórsmòrk is vernoemd naar de oude Noorse god Thór. De valley is aan drie kanten omsloten door de uitlopers van de gletsjers Eyjafjallajökull, Tindafjallajökull en Mýrdalsjökull. Overnachting vindt plaats in de berghut Básar in Þórsmörk. ´s Avonds krijg je de mogelijkheid het spectaculaire landschap van de brede valley te ontdekken. Je zult versteld staan van de rijkelijke vegetatie, berkenbossen, kloven en lavaformaties die door de gletsjerrivieren en viulkaanuitbarstingen gevormd zijn.
(25 km, 5-6 uur)

Dag 4: Þórsmörk – Stóra-Mörk
De dag begint met een bezoek aan “Elves Church”, een opvallende vulkanische rotsformatie, en aan de enorme kloof Stakkholtsgjá. Daarna in het zadel over grotendeels hetzelfde pad terug door de vallei om uit te komen in het groene heidelandschap van Hamragarðaheið. Hiervandaan voert het pad je door de vallei van de Markarfljót tot aan de boerderij Stóra-Mörk / Ásgarður.
(30 km, 6 uur)

Dag 5: Stóra-Mörk – Torfastaðir
Deze laatste dag rijd je het eerste traject over goed begaanbare paden in de omgeving van de Markarfljót en volg je vervolgens een oude weg door een mooi landschap over de groene heuvels van Fljótshlíð. Op de weg terug naar Torfastaðir passeer je de boerderij Hlíðarendi, waar één van de beroemdste Vikingen, Gunnar van Hlíðarendi, leefde. Rond 15.00 uur kom je weer aan bij de boerderij Vellir en na een korte stop brengt de bus je weer terug naar Reykjavík waar je optioneel overnacht (niet inbegrepen).
(25 km, 4-5 uur)

Inbegrepen in de reis:

 • 5-daagse rijdtour, waarvan 4 dagen te paard zoals in programma
 • 1 nacht in Guesthouse op basis van een gedeelde kamer
 • 3 nachten in slaapzakaccommodatie op basis van een gedeelde kamer
 • Volpension tijdens de paardrijdtocht

Wat is niet inbegrepen:

 • Vlucht naar IJsland en v.v.
 • Transfer van de luchthaven naar het Reykjavík BSÍ Station en v.v.
 • Diner op de laatste dag
 • Afhankelijk van de vluchttijden is eventueel een nacht voorafgaand en/of na de paardrijtocht noodzakelijk

2022:  vanaf € 1.535

2023:  volgt z.s.m.

De 5-daagse reis heeft de volgende vertrekdata 2023:

 • 27 mei
 • 6 juni
 • 18 juni
 • 6 juli
 • 16 juli
 • 24 juli
 • 8 augustus
 • 16 augustus
 • 26 augustus
 • 3 september

Bel/mail even om de actuele beschikbaarheid na te kijken.

Afhankelijk van de vluchttijden is eventueel een nacht voorafgaand en/of na de paardrijtocht noodzakelijk.

 

We maken uiteraard graag een offert voor je, voor de vlucht, paardrijdtocht en overnachting na de tocht. Mocht je nog andere aanvullende plannen hebben, horen we dat graag.

Samen maken we jouw reisverhaal!
#wearecreatingstories

 

Þorsmörk

In de Þórsmörk vallei word je omgeven door het groene bos en de witte gletsjers. Ook komt deze 5-daagse tocht (waarvan 4 dagen paardrijden) langs de zwarte zandkust in het zuiden en de Seljalandsfoss waterval. De tocht is zeer gevarieerd en zeer geschikt voor een kennismaking met de prachtige natuur van IJsland.

Impressies

Paardrijtocht ‘Þórsmörk’ Paardrijden Þórsmörk, IJsland

Regio’s bij deze reis

Paardrijtocht ‘Þórsmörk’
Cultuur in de stad
Reykjanes

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge