• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 5 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juni - augustus
verwijderen

Inbegrepen in de reis:

  • 4-daagse paardrijdtocht
  • Volpension tijdens de tocht
  • Regenkleding, zadeltas, cap en een slaapzak

Wat is niet inbegrepen:

  • Vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
  • Transfer Keflavík-Reykjavik v.v.
  • Voor- & na-overnachting in Reykjavik

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Round Ups | voor paarden en schapen

Periode 5 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juni - augustus

Doe mee aan deze eeuwenoude traditie. Alleen voor ervaren rijders!

Horse Round up

Ga mee met de boeren in dit geweldige herfstavontuur. Rijd mee wanneer ze de kudde drijven, sorteer de paarden en vier de veilige terugkeer van paarden en herders.

Je rijdt door een gevarieerd terrein van hoogveen, groene valleien die net veranderen in hun herfstkleuren van brandend rood en geel, langs diepblauwe meren en rivieren en door prachtige kloven.

Stel je voor dat honderden vrije en temperamentvolle paarden van hun zomerweiden in de hooglanden galopperen om door hun eigenaars te worden teruggebracht. Merries en hun veulens, jonge paarden en ruinen doorkruisen het ruige terrein, nog niet helemaal bereid hun vrijheid op te geven voor het begin van de winter.

Sheep Round Up – het bijeendrijven van schapen

In IJsland heeft het bijeendrijven van schapen een lange traditie. Elk jaar in september bieden we deze unieke ervaring aan onze reizigers aan als paardrijtocht.

Nadat de lammeren in mei zijn geboren, worden de schapen vrijgelaten in de bergweiden. In september worden ze verzameld en naar huis gereden naar de boerderijen waar ze de winter gaan doorbrengen.

Het bijeendrijven van schapen gebeurt in gebieden die van elkaar zijn gescheiden door een goed gebouwde schapenhek of een natuurlijke grens (grote rivieren, gletsjers, enz.). Elk gebied heeft zijn eigen “rétt”, de plaats waar ze de schapen verzamelen en daarna sorteren. Voor de razzia komen alle boeren in de regio en hun families samen en helpen bij het verzamelen van de schapen zoals dat al eeuwenlang wordt gedaan. Het is zwaar werk en afhankelijk van de lengte en het terrein kan het te voet of te paard. Voor elk gebied is er een “bergkoning” die de “leider” is – hij coördineert de razzia en de boeren en houdt de controle over alles.

Wanneer de schapen uit de bergen worden gehaald en in de “rétt” worden gedreven, beginnen de boeren ze uit te zoeken. Elk schaap heeft een oormerk, zodat ze weten van welke boerderij het is. Het sorteren van de schapen in de “rétt” is het grootste evenement van de schapenverzameling overal in IJsland. Mensen, familie en vrienden komen samen, zingen, praten en sorteren uiteraard de schapen!

Horse Round Up & Sheep Round Up 2023

Een ervaring als deze, zal je niet snel meer vergeten. Het is hard werken………

Horse Round Up in Skrapatungurétt (Íslandshestar)
5 dagen, 4 nachten,  4 dagen te paard
14-18 september 2023
€ 1.915

 

Horse Round Up in Víðidalstungurétt (Íslandshestar)
5 dagen, 4 nachten, 4 dagen te paard
27 september – 1 oktober 2023
€ 1.830

 

Wil je er meer over weten, bel of mail ons gewoon even. De tochten zijn zeer gewild, dus als je geïnteresseerd bent, wacht niet te lang!

We helpen je graag bij het plannen van je vlucht en bijpassende accommodatie.

 

Sheep Round Up – Reykjaréttir (Íslandshestar)
4 dagen, 3 nachten, 3 dagen te paard
7-10 september 2023
€ 1.210

 

Sheep Round Up Melrakkaslétta  (Íslandshestar)  
5 dagen, 4 nachten, 4 dagen te paard
7-11 september 2023
€ 1.925

 

Sheep Round Up Rangárvallaafréttur (Íslandshestar)
7 dagen, 6 nachten, 6 dagen te paard
10-16 september 2023
€ 2.460

 

Sheep Round Up Reykjarettir (Eldhestar)
6 dagen, 5 nachten, 6 te paard
12-17 september 2023
€ 1.895

 

Impressies

Sheep Round Up & Horse Round Up

Regio’s bij deze reis

Paardrijtocht Trail of Hope
Reykjanes
Cultuur in de stad

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge