• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 4 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juli - september
verwijderen

Inbegrepen in de reis:

 • 3 overnachtingen in een vakantiehuisje
 • 3-daagse paardrijdtour inclusief Engels en/of Duits-sprekende gids
 • Een helm, regenkleding en een zadeltas

Wat is niet inbegrepen:

 • Vlucht
 • Transfer
 • Maaltijden en drankjes
 • Paardrijdbroek, paardrijdlaarzen, warme jas en handschoenen

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Paardrijtocht IJsland ‘Mountain Challenge’

Periode 4 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. juli - september

Steile bergen en diepe dalen.

Tijdens deze 4-daagse paardrijtocht op IJsland ontdek je de bijna vergeten paden in het achterland van Skagafjörður. Hier in het noorden van IJsland verlaat je te paard de gebaande paden en kom je in een schitterend landschap terecht. Op een rustige manier kun je zo de heerlijke IJslandse natuur in je opnemen en je even helemaal los maken van de Nederlandse gebruiken.

Je beklimt en daalt af langs smalle bergpaardjes en steekt meerdere rivieren over, maar je kunt ook genieten van de snelle comfortabele tölt over het zachte grasland. Tijdens dit uitdagende avontuur brengen de paarden je naar de natuur, ver weg van de bewoonde wereld. Je verblijft in comfortabele vakantiehuisjes en kunt gebruik maken van de gezamenlijke hotpot. De maaltijden zijn exclusief.

De paardrijtocht op IJsland is geschikt voor ervaren ruiters!

Na je aankomst op IJsland reis je naar het vertrekpunt en vanaf daar rijd je circa 12 km naar de eerste stop, the corral Mælifellsrétt. Hier vind je schitterende ruiterpaden die je leiden door de ongerepte natuur. De volgende dag rijd je door de vallei van Mælifellsdalur. Tijdens deze tocht passeer je de berg Mælifellshnjúkur en Reykjafjall. Gedurende deze dagrit zul je diverse rivierdoorsteken maken. ’s Avonds verblijft de groep in gezellige huisjes en kan men ontspannen in de hottub.

De derde dag klim je vanaf Stafnsrétt met de paarden de steile heuvel Stafnsbrekka op. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de gletsjers. Via het laagland van Skagafjörður maak je de cirkel compleet door het oversteken van de rivier Svarta. Na een bezoek aan de “dampende” waterval Reykjafoss ga je terug naar Vindheimamelar.

Na de laatste overnachting kun je de keuze maken om nog een paar nachten bij te boeken en met diverse leuke excursies de omgeving nog verder te ontdekken of om terug te keren naar Nederland.

Dag 1:
Rond de middag verzamel je bij Varmahlíð, Skagafjörður bij het busstation of bij het kantoor in Varmahlíð. Je hebt even de tijd om in je privé cottage al je bagage in te delen. Later die dag vertrek je naar de paarden waar je het rijden leert. Je rijdt circa 12 km naar de eerste stop, the corral Mælifellsrétt. In de rivierdelta van Héraðsvötn vind je uitstekende ruiterpaden die je leiden door de ongerepte natuur en misschien zelfs de kans om verschillende soorten vogels te observeren. De paarden laten jullie achter in de stal en rijden terug naar de huisjes.

Dag 2:
Je start de dag vanaf Mælifellsrétt, waar je de paarden hebt achtergelaten op stal. Jullie verdwijnen in de vallei van Mælifellsdalur. Je laat alle tekenen van beschaving achter je. Tijdens de tocht zie je de berg Mælifellshnjúkur links, Reykjafjall rechts en je hoort het constante geluid van hoefstappen. Rond het middaguur heb je de misschien de mogelijkheid om een stuk van Hofsjökull en Langjökull gletsjers te zien. Gedurende de dag zul je diverse rivierdoorsteken maken. Het pad leidt je naar de stal Stafnsrétt, waar de paarden weer een nacht worden achtergelaten. Het vervoer ontmoet je daar en brengt jullie weer naar de huisjes. Daar kunnen jullie ontspannen in de hottub.

Dag 3:
Vanaf Stafnsrétt klim je met de paarden de steile heuvel Stafnsbrekka op. Eenmaal op de top, heb je een prachtig uitzicht op de gletsjers. We blijven rechtdoor rijden over de pas Kíðaskarð. Na een welverdiende lunchpauze omringd door hoge scherpe bergen, gaan jullie terug naar het laagland van Skagafjörður. Daarna maak je de cirkel compleet door het oversteken van de rivier Svarta, een bezoek aan de “dampende” waterval Reykjafoss en terug naar Vindheimamelar. Na het afscheid van de paarden, rijden jullie terug naar de huisjes.

Dag 4:
Je wordt voor de laatste nacht wakker in het knusse huisje. Het is nog mogelijk om extra nachten te boeken. Je kunt worden afgezet bij het busstation in Varmahlíð.

Inbegrepen in de reis:

 • 3 overnachtingen in een vakantiehuisje
 • 3-daagse paardrijdtour inclusief Engels en/of Duits-sprekende gids
 • Een helm, regenkleding en een zadeltas

Wat is niet inbegrepen:

 • Vlucht
 • Transfer
 • Maaltijden en drankjes
 • Paardrijdbroek, paardrijdlaarzen, warme jas en handschoenen

Op basis van aanvraag vanaf juli tot en met september.

let op: minimum aantal deelnemers is 2 personen

Deze paardrijtocht op IJsland is te boeken voor € 950 per persoon.

let op: minimum aantal deelnemers is 2 personen

 

Let op: de paardrijtocht start in Varmahlíð.
Eventueel een programma voorafgaand of na de paardrijtocht kunnen we je uiteraard mee helpen.

Impressies

Paardrijtocht ‘Mountain challenge’ Cottages met gezamenlijke hotpot

Regio’s

Paardrijtocht ‘Mountain Challenge’
Reykjanes
Cultuur in de stad

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge