Nature Comfort

Nature comfort, dé tocht voor de beginnende ruiter

Deze tour is een ideale keuze voor beginners! Gedurende de tocht maak je kennis met het IJslandse paard, en terwijl je door groene heuvels en mosbedekte lavavelden rijdt kun je genieten van het uitzicht op de prachtige Bláfjöll bergen aan de horizon. Voor deze tour zijn geen rij-vaardigheden vereist en wordt er gekozen voor een rustig tempo.

  • Kinderkorting (tot en met 15 jaar) – 25%
  • Transfer kosten van/naar Reykjavík – € 15 (retour)
  • Maximaal gewicht – 110 kg

Niveau

Beginners

Vertektijd

09.00 uur en 16.00

Duur

3 uur met transfer (50 minuten paardrijden).

Pick-up locatie

Hotels en guesthouses in Reykjavík

Minimum leeftijd

7 jaar

Impressies

Nature Comfort

Regio's bij deze excursie

Nature Comfort
Reykjanes

Ontdek IJsland vanaf de rug van een paard

Bekijk al onze excursies
IJsland
Nature Comfort
1 uur mei – sep

Nature comfort, dé tocht voor de beginnende ruiter Deze tour is een ideale keuze voor beginners! Gedurende de tocht maak je kennis met het IJslandse paard, en terwijl je door groene heuvels en mosbedekte lavavelden rijdt kun je genieten van het uitzicht op de prachtige Bláfjöll bergen aan de horizon. Voor deze tour zijn geen rij-vaardigheden vereist en wordt er gekozen voor een rustig tempo.

Vanaf 112 p.p.
IJsland
Paardrijden en noorderlicht boottocht
6 uur sep – april

Paardrijden en noorderlicht boottocht Dit is een perfecte combinatie voor in de winter! Overdag maak je een mooie paardrijdtocht door ruige lavavelden en misschien ook wel door de sneeuw. ‘s Avonds stap je in de haven van Reykjavík aan boord van de boot, waarmee je op zoek gaat naar het noorderlicht. De boottocht is tevens een perfecte manier om eens met een ander perspectief naar de stad te kijken. Tijdens de boottocht is er een gids aan boord, krijg je een warme overall aan en is er een warm welkomstdrankje.

Vanaf 174 p.p.
IJsland
Hot Springs Tour
3 uur mei – sep

Laat je tijdens de rit betoveren door de prachtige IJslandse natuur Je gaat vanuit Hveragerði naar de voet van het Hengilgebergte. Onderweg geniet je van spectaculaire uitzichten; vanaf de top van de Skálafell kun je op een heldere dag de Westmaneilanden en Þingvallavatn zien liggen. Je rijdt langs hete bronnen en het Reykjadalur, waar je een bad neemt in een warme beek. Dus badkleding en handdoek meenemen!

Vanaf 155 p.p.
IJsland
Viking Tour Express
5 uur juni – aug

Viking Tour Express: paardrijden op schiereiland Reykjanes Op een prachtig IJslands paard verken je op een avontuurlijke manier de natuur van Reykjanes. Je rijdt door prachtige lavavelden, steekt de rivier de Kaldá over en rijdt rond de oude vulkaan Helgafell richting het National Park Heiðmörk. Deze paardrijtour is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. De rijvaardigheid die voor deze tour vereist is gevorderd. Praktische informatie Kinderkorting (tot en met 15 jaar): 25% Transfer kosten van/naar Reykjavík: € 15 (retour) Maximaal gewicht: 110 kg

Vanaf 222 p.p.
IJsland
Paardrijden bij Eldhestar in Zuid-IJsland
5 uur jan – dec

Paardrijden vanuit Hveragerði bij Eldhestar De manege Eldhestar bij Hveragerði biedt sinds 1986 de grootste verscheidenheid aan paardrijdtochten op IJsland aan. De tochten zijn er als halfdaagse-tochten, dagtochten en ook meerdaagse tochten. Op 30 minuten rijden van Reykjavík vind je deze manege. De gidsen die de tochten begeleiden zijn van over de hele wereld en spreken uitstekend Engels. Scandinavische en Duitstalige gidsen, evenals enkele andere talen, zijn mogelijk op aanvraag beschikbaar. Uiteraard zijn de gidsen optimaal opgeleid, dus je bent gegarandeerd in goede handen. Er staan ruim 350 paarden gereed om er met jou op uit te gaan! Rijd door prachtige landschappen en geniet van de sereniteit van de IJslandse natuur.

Vanaf 74 p.p.
IJsland
The Beach Ride
5 uur mei – sep

The Beach Ride: paardrijden over vulkanische stranden Tijdens deze paardrijdtocht ervaar je het vulkanische strand, de rivieroevers en de eilanden van de Ölfusá-delta. Onderweg kan je genieten van prachtige uitzichten. De paarden worden middels een trailer naar het kleine visserplaatsje Thorlákshöfn gebracht. Hier begint de rit over het lange, zwarte strand. Je volgt het schilderachtige strand een paar kilometer langs de branding van de Noord-Atlantische Oceaan totdat je de machtige gletsjerrivier Ölfusá bereikt waar deze de zee ontmoet in een grote delta. De tocht gaat verder door ondiep water aan de rand van de rivierdelta, je rijdt over met gras begroeide rivieroevers, langs moerassen en weilanden richting de landbouwgrond in het Ölfusgebied, waar de boerderij Vellir is gevestigd, Onderweg heb je volop de gelegenheid om de “tölt” uit te proberen. Geniet zeker ook van de spectaculaire uitzichten op de bergen en vulkanen Hekla en Eyjafjallajökull, als het weer dit toelaat. In het Flói Bird Reserve heb je een goede kans op het zien van verschillende soorten zee- en moerasvogels. Nadat je de oude begraafplaats bij Arnarbæli hebt bereikt, rijd je langs de Gljúfurá rivier en de weilanden terug naar het beginpunt. De tocht kan ook beginnen bij Vellir en eindigen bij Thorlákshöfn, afhankelijk van de getijden. Tijdens de tour neem je een pauze op een schilderachtige plek om te genieten van een lichte lunch in de natuur. Deze tocht is voor iedereen geschikt, houdt er wel rekening mee dat je in een fysiek goede conditie moet zijn en met weinig hulp het paard moet kunnen opklimmen. Je rijdt over verschillende terreinen, waaronder water en je legt lange afstanden af in de “tölt” (comfortabele gang van het IJslandse paard, ongeveer drafsnelheid). De minimumleeftijd voor kinderen is 10 jaar, kinderen van 14 jaar en jongen moeten een rijvaardigheid hebben (minimaal een jaar regelmatig rijden). De prijs voor kinderen tussen de 10-14 jaar is vanaf € 182,-. Duur 4,5 - 5,5 uur

Vanaf 503 p.p.
IJsland
Paardrijden bij Íshestar vanuit Reykjanes
3 uur jan – dec

Paardrijden bij Íshestar vanuit Reykjanes Op slechts 15 minuten rijden vanaf Reykjavík vind je de manege van Íshestar in het dorpje Hafnarfjörður. Hier worden dagelijks diverse dagtochten te paard georganiseerd. Rondom de manege ligt een prachtig landschap vol lava, bomen, bergen en wildernis. Het berijden van een IJslands paard is iets wat je minstens één keer in je leven moet ervaren. De manege is van alle gemakken voorzien om gasten te verwelkomen voordat ze op weg gaan naar hun paardrijdavontuur of wanneer je klaar bent met rijden. Er is een kleedkamer met warme overalls, laarzen en regenkleding in alle maten, welke je kunt lenen als het koud is of regent. Mocht je nog spullen hebben die je wilt achterlaten, dan kan dat veilig in de kluisjes bij de manege. Het is niet toegestaan om met een rugzak te rijden, deze kun je dus achterlaten in de kluisjes. Daarnaast is er een kleine cafetaria met heerlijke zelfgemaakte sandwiches, snacks en verfrissende drankjes. Gedurende de winter zijn er circa 70 paarden gestald, maar in de drukste zomer zijn dat er circa 150. Tijdens een van de dagtochten rijdt je door de uitgestrekte lavavelden rond Hafnarfjörður en je leert vanzelfsprekend de Tölt. Vanaf het begin kun je genieten van de vriendelijke paarden op uitstekende paden. Je rijdt door de lavavelden en komt langs prachtige groene heuvels en verschillende unieke rotsformaties.

Vanaf 93 p.p.
IJsland
Paardrijden Mývatn
1 uur mei – aug

Maak een prachtige rit langs de rand van het Mývatn meer Deze tocht neemt je mee door het verbazingwekkende landschap van prachtige lava formaties. De tocht begint langs de rand van het meer van Mývatn en tijdens de zomer zie je, met een beetje geluk, vogels met kleintjes in een nest. De tocht vervolgt zich naar een pseudokrater vanwaar je een geweldig uitzicht over het Mývatn meer hebt.

Vanaf 91 p.p.
IJsland
Volcano Hengill en Hot Spring Valley
6 uur mei – sep

Volcano Hengill en Hot Spring Valley Deze tour is ideaal voor een ervaren ruiter die wil genieten van een dag te paard in het gevarieerde landschap dat IJsland te bieden heeft. Je steekt de Varmá rivier over en rijdt langs een smal pad door het lavaveld dat is gecreëerd door de vulkaan de Hengill. Je vervolgt de tour verder richting de prachtige geothermische vallei Reykjadalur. Vervolgens brengen de paarden je naar een vallei met geweldige uitzichten op kleurrijke heuvels, de prachtige waterval Djúpagilsfoss en warmwaterbronnen. Je stopt onderweg voor een lunchpauze waar je de gelegenheid hebt om te ontspannen in een warme bron. Na de lunch gaat de tour verder door een schilderachtig landschap. Onderweg geniet je van het spectaculaire uitzicht over de zuidelijke laaglanden, de bergen en de zee tot aan de Westman-eilanden (als het weer het toelaat). Hierna passeer je het gebied van Hveragerði, rijdt je over mooie paden die ideaal zijn voor een de tölt. Je gaat door een kleine rivier en langs kleurrijke berghellingen met veel warmwaterbronnen bij het dorp Hveragerði. Op de weg terug naar de boerderij ga je door het bos en langs de hellingen van de Reykjafjallberg. Bij de boerderij staat koffie en zelfgebakken cake op je te wachten. De tour is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar De prijs voor de kinderen tussen de 12-14 jaar is vanaf € 167,-

Vanaf 208 p.p.
IJsland
Paardrijden en walvissafari
6 uur mei – sep

Gek op dieren, combineer paardrijden met walvissen spotten Combineer een paardrijtocht met het spotten van walvissen en dolfijnen. Tijdens één van de uitstekende ruiterroutes kun je genieten van het adembenemende landschap. Na de paardrijtocht ga je vanuit de haven van Reykjavík op zoek naar walvissen en dolfijnen. Deze tour eindigt in de haven van Reykjavík na de walvissafari.

Vanaf 210 p.p.
IJsland
Paardrijden en Sky Lagoon
7 uur jan – dec

Combineer paardrijden met een bezoek aan de Sky Lagoon Deze tour is een ideale combinatie van een prachtige IJslandse paardenrit en een bezoek aan de Sky Lagoon. Tijdens de rit ga je door dichtbegroeide heuvels en met mos bedekte lavavelden. Na de rit ga je met de bus naar de prachtige Sky Lagoon, waar je kunt zwemmen en ontspannen in het rijke mineraal water.

Vanaf 200 p.p.
IJsland
Below the Mountains
1 dag jan – dec

Paardrijden Below the Mountains Een langere tocht is leuker als je al vaker op een paard hebt gezeten. Deze tour laat je het verschil zien tussen het prachtige landschap van de vulkanische bergen en de kust. De tocht begint op de ruiterpaden in IJslandse weilanden. Vervolgens volg je de rivier Gljúfurá en de machtige ijzige rivier Ölusá. Hier kun je genieten van het panoramische uitzicht op de rivier en de beroemde vulkanen Hekla en Eyjafjallajökull. Een grazig pad brengt je verder naar het zwarte lava zand en het groene eiland Lambey. Onderweg heb je een goede kans om verschillende soorten vogels te spotten die leven in het nabijgelegen vogelreservaat. Na de lunch ga je richting de Mount Ingolfsfjall, een tafel berg vernoemd naar de eerste kolonist van IJsland, Ingólfur Arnarson. Op de weg terug kom je langs de berg Reykjafjall, waar zowel schapen als paarden grazen in de zomeren heb je nog een mooi uitzicht over de omgeving en het dorp Hveragerði. Bij terugkomst is er koffie en zelfgebakken taart. Lunch is inclusief en bestaat uit een lunch box met sandwich, koekjes en een fles water óf soep Kinderen van 8 tot en met 14 jaar betalen € 160

Vanaf 222 p.p.

Onze meerdaagse paardrijdvakanties

Bekijk hier ons aanbod
IJsland
Paardrijdtocht ´Kjölur´
7 dagen juni – aug

In de paardrijdtocht ´Kjölur´ga je terug in de tijd en rijd je langs de oude Kjölur route, zoals de IJslanders al eeuwen geleden deden om in de zomer naar het parlement bij Thingvellir te gaan. Welke voor het eerst plaatsvond in 930 AD. Je bezoekt deze historische plek en voordat je de wildernis ingaat, kom je langs de hete bronnen bij Geysir en de machtige Gulfoss waterval. Reizend van noord naar zuid of vice versa rijd je tussen de gletsjers Langjökull en Hofsjökull door en kom je langs het geothermische gebied bij Hveravellir, waar je kunt badderen in de natuurlijke warme bronnen en genieten van de midzomernacht. Je verblijft in eenvoudige berghutten en slaapzakaccommodaties (eigen slaapzak meenemen). Maaltijden tijdens de rijdagen zijn inbegrepen. Let op: de eerste tocht vertrekt in het zuiden, de volgende tochten starten in het noorden vanaf Vatnsdalur. Deze tour heeft een vrijlopende kudde paarden Ervaar de diversiteit van het IJslandse paard in zijn natuurlijke omgeving, ver van de bewoonde wereld, en hoe IJslanders vroeger reisden met een kudde vrijlopende paarden. Elke ruiter krijgt de kans om elke dag 2 of 3 verschillende paarden te rijden, waardoor je rijvaardigheid verder ontwikkelt. Tijdens deze 7-daagse tocht zit je 6 dagen op een paard, de totale afstand is 240 km en per dag zit je zo’n 4-8 uur in het zadel, tussen de 20 en 45 km per dag.

Vanaf 2780 p.p.
IJsland
Paardrijdtocht Heritage Horizons
5 dagen juni – juli

Een meerdaagse rit door de geschiedenis van IJsland Neem een duik in de geschiedenis van IJsland op onze 5-daagse paardrijdtocht Heritage Horizons, waarbij je een aantal unieke historische highlights van Noordwest-IJsland aandoet. Historische highlights Of je nu wordt aangetrokken door de kunst van paardrijden, gefascineerd bent door de saga's van vroeger, of bewondering hebt voor adembenemende landschappen, wij hebben een paardrijdtocht die precies bij je past. Ontmoet lokale ambachtslieden, boeren en verhalenvertellers die je verwelkomen in de wereld van IJslandse tradities en leer de verhalen kennen die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Bezoek historische highlights van de regio: van een 18e-eeuwse turfboerderij bij Glaumbær tot museum 1238 in Sauðárkróki en van de basaltformaties van Borgarvirki tot de uit 1877 daterende kerk bij Þingeyrar. Praktisch Je overnacht in Fornilækur, waar je een warme en gastvrije sfeer, stevige maaltijden en een fijne plek om te ontspannen zult vinden. De maaltijden bestaan uit zelfgebakken, verse broden en taarten, kazen met IJslandse kruiden, verse vis, vlees, groenten, honing en marmelades van lokale boeren. Start vandaag jouw IJsland avontuur met de paardrijdtocht Heritage Horizons, en laat je al rijdend betoveren door de geschiedenis van IJsland. Niveau: gemiddelde tot ervaren ruiters

Vanaf 1790 p.p.
IJsland
Paardrijtocht IJsland ‘Mountain Challenge’
4 dagen juli – sep

Steile bergen en diepe dalen Tijdens de 4-daagse paardrijtocht IJsland ‘Mountain Challenge’ ontdek je de bijna vergeten paden in het achterland van Skagafjörður. Hier in het noorden van IJsland verlaat je te paard de gebaande paden en kom je in een schitterend landschap terecht. Op een rustige manier kun je zo de heerlijke IJslandse natuur in je opnemen en je even helemaal los maken van de Nederlandse gebruiken. Je beklimt en daalt af langs smalle bergpaardjes en steekt meerdere rivieren over, maar je kunt ook genieten van de snelle comfortabele tölt over het zachte grasland. Tijdens dit uitdagende avontuur brengen de paarden je naar de natuur, ver weg van de bewoonde wereld. Je verblijft in comfortabele vakantiehuisjes en kunt gebruik maken van de gezamenlijke hotpot. De maaltijden zijn exclusief. De paardrijtocht op IJsland is geschikt voor ervaren ruiters! Na je aankomst op IJsland reis je naar het vertrekpunt en vanaf daar rijd je circa 12 km naar de eerste stop, the corral Mælifellsrétt. Hier vind je schitterende ruiterpaden die je leiden door de ongerepte natuur. De volgende dag rijd je door de vallei van Mælifellsdalur. Tijdens deze tocht passeer je de berg Mælifellshnjúkur en Reykjafjall. Gedurende deze dagrit zul je diverse rivierdoorsteken maken. ’s Avonds verblijft de groep in gezellige huisjes en kan men ontspannen in de hottub. De derde dag klim je vanaf Stafnsrétt met de paarden de steile heuvel Stafnsbrekka op. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de gletsjers. Via het laagland van Skagafjörður maak je de cirkel compleet door het oversteken van de rivier Svarta. Na een bezoek aan de “dampende” waterval Reykjafoss ga je terug naar Vindheimamelar. Na de laatste overnachting kun je de keuze maken om nog een paar nachten bij te boeken en met diverse leuke excursies de omgeving nog verder te ontdekken of om terug te keren naar Nederland.   Minimum leeftijd: 10 jaar Maximaal gewicht: 100 kg

Vanaf 1380 p.p.
IJsland
Paardrijtocht ‘Around the Volcano’
4 dagen mei – sep

Paardrijvakantie op IJsland, langs valleien en warme bronnen Deze 4-daagse paardrijtocht ‘Around the Volcano’ op IJsland is een lichte beginnerstocht en makkelijk te combineren met een rondreis op IJsland. Natuurlijk is er niets zo heerlijk als het adembenemende landschap van IJsland in alle rust in je op te kunnen nemen. En de beste manier is om dat te doen op de typisch IJslandse manier: te paard! Deze paardrijdtocht loopt door de zwarte lavavelden van de Hengill naar prachtige groene valleien en langs de Jórukleif bergen en bestaat uit 3 rijdagen. Onderweg is er tijd om in een natuurlijke warme beek te ontspannen. Aan het einde van de dag blijven de paarden op locatie op stal en rijd je terug naar het guesthouse waar je alle nachten verblijft. Paardrijvakantie op IJsland in het kort De tour begint in de avond, waar je bij het centrale BSÍ station in Reykjavík wordt opgehaald en naar de paardenboerderij Vellir in Hveragerði wordt gebracht. Daar leer je je reisgenoten kennen tijdens een heerlijk diner in het hotel. Op de tweede dag volg je een oude route van Hveragerdi naar Hellisheidi. Vervolgens breng je als groep een bezoek aan de Hengill vulkaan en het lavaveld Kristnitökuhraun. Deze lava ligt hier al meer dan duizend jaar. De derde dag rijd je door een smalle kloof naar Marardalur (vallei van de paarden) en rijd je door naar de berg Dyrfjöll. Op de voorlaatste dag rijd je door de bergen aan de oostkant van de vulkaan Hengill en richting de berg Súlufell. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Thingvallavatn. Daarna bezoek je nog twee kratermeren en warmwaterbronnen in Reykjadalur, een geothermische vallei. Alle maaltijden, behalve het avondeten op de laatste dag, zijn inbegrepen. De totale afstand die je aflegt is ongeveer 70 kilometer, verdeeld over 20-30 kilometer (4-7 uur) per dag. Deze tour is ook mogelijk met overnachtingen in een hotel. De reis is dan inclusief 3 nachten (géén overnachting in Reykjavik) en kost € 1075 per persoon.

Vanaf 1250 p.p.
IJsland
Paardrijtocht ‘Þórsmörk’
5 dagen mei – aug

Paardrijden op IJsland langs machtige gletsjers en valleien Paardrijden op IJsland staat bij veel paardenliefhebbers bovenaan de bucketlist. De paardrijtocht ‘Þórsmörk’ is een echte aanrader. De schitterende natuur en het grillige landschap zijn natuurlijk schitterend om per paard te verkennen. Zeker als je dat je dat in alle rust kunt doen. In de Þórsmörk vallei word je omgeven door het groene bos en de witte gletsjers. Ook komt deze 5-daagse tocht (waarvan 4 dagen paardrijden) langs de zwarte zandkust in het zuiden en de Seljalandsfoss waterval. De tocht is zeer gevarieerd en zeer geschikt voor een kennismaking met de prachtige natuur van IJsland. Paardrijden op IJsland Na je aankomst op de luchthaven Keflavik word je met de bus opgehaald en naar de boerderij Vellir gebracht, vlakbij Hveragerði. Tijdens het welkomstdiner kun je kennismaken met de andere deelnemers van de reis. De volgende dag vertrekt de groep per bus naar de boerderij Torfastaðir in Fljótslhlíð, Zuid-IJsland, waar de tour begint. Deze zelfde dag rijd je langs de rivier Markarfljót en onderweg doorkruis je weidse vlaktes die langs de rivier liggen met prachtige uitzichten over heuvels, bergen en gletsjers. De tocht volgt de rivier Markarfljót langs de intussen beruchte gletsjer Eyjafjallajökull. Je rijdt intussen over zachte grond die bedekt is met as van de vulkaanuitbarsting van 2010. Deze uitbarsting, die destijds een flink deel van het vliegverkeer lamlegde, heeft het landschap van deze omgeving aanzienlijk veranderd. Uiteindelijk bereik je het prachtige natuurpark Þórsmörk. Þórsmòrk is vernoemd naar de oude Noorse god Thór. Deze vallei is aan drie kanten omsloten door de uitlopers van de gletsjers Eyjafjallajökull, Tindafjallajökull en Mýrdalsjökull. De tocht bezoekt nog een paar highlights en op dag 5 neemt de groep afscheid van de paarden en vertrekt weer naar Reykjavik. Degenen die geen genoeg van IJsland krijgen, kunnen nog een of meer dagen bijboeken, de anderen keren de volgende dag terug naar Nederland. Inbegrepen zijn 4 overnachtingen in guesthouses (1x) en in slaapzakaccommodatie op boerderijen en een eenvoudige berghut (3x). Overnachtingen op basis van volpension, maar ontbijt en lunch op de 1e dag en diner op de laatste dag zijn niet inbegrepen. Je zit 4 dagen op een paard, de totale afstand is 90 km en per dag zit je zo’n 4-6 uur in het zadel.

Vanaf 1895 p.p.
IJsland
Round Ups voor paarden en schapen
5 dagen juni – aug

Horse Round up: doe mee aan deze eeuwenoude traditie. Alleen voor ervaren rijders! Ga mee met de lokale IJslanders in het geweldige herfstavontuur 'Round Ups voor paarden en schapen.' Leer de kudde bijeendrijven, sorteer de paarden en vier de veilige terugkeer van de paarden samen met de herders. Je rijdt door een gevarieerd terrein van hoogveen, groene valleien die net veranderen in hun herfstkleuren van brandend rood en geel, langs diepblauwe meren en rivieren en door prachtige kloven. Stel je voor dat honderden vrije en temperamentvolle paarden van hun zomerweiden in de hooglanden galopperen om door hun eigenaars te worden teruggebracht. Merries en hun veulens, jonge paarden en ruinen doorkruisen het ruige terrein, nog niet helemaal bereid hun vrijheid op te geven voor het begin van de winter. Sheep Round Up: het bijeendrijven van schapen In IJsland heeft het bijeendrijven van schapen een lange traditie. Elk jaar in september bieden we deze unieke ervaring aan onze reizigers aan als paardrijtocht. Nadat de lammeren in mei zijn geboren, worden de schapen vrijgelaten in de bergweiden. In september worden ze verzameld en naar huis gereden naar de boerderijen waar ze de winter gaan doorbrengen. Het bijeendrijven van schapen gebeurt in gebieden die van elkaar zijn gescheiden door een goed gebouwde schapenhek of een natuurlijke grens (grote rivieren, gletsjers, enz.). Elk gebied heeft zijn eigen “rétt”, de plaats waar ze de schapen verzamelen en daarna sorteren. Voor de razzia komen alle boeren in de regio en hun families samen en helpen bij het verzamelen van de schapen zoals dat al eeuwenlang wordt gedaan. Het is zwaar werk en afhankelijk van de lengte en het terrein kan het te voet of te paard. Voor elk gebied is er een “bergkoning” die de “leider” is – hij coördineert de razzia en de boeren en houdt de controle over alles. Wanneer de schapen uit de bergen worden gehaald en in de “rétt” worden gedreven, beginnen de boeren ze uit te zoeken. Elk schaap heeft een oormerk, zodat ze weten van welke boerderij het is. Het sorteren van de schapen in de “rétt” is het grootste evenement van de schapenverzameling overal in IJsland. Mensen, familie en vrienden komen samen, zingen, praten en sorteren uiteraard de schapen! Horse Round Up en Sheep Round Up Een ervaring als deze, zal je niet snel meer vergeten. Het is hard werken, maar de beloning is groot!

Vanaf 1210 p.p.
IJsland
Paardrijtocht op IJsland ‘Northern Exposure’
6 dagen juni – aug

Ontdek de wonderen in de omgeving van Mývatn Tijdens deze 6-daagse paardrijtocht op IJsland ‘Northern Exposure’ beleef je het schitterende hoge noorden van het eiland. En wat is er nou mooier dan het schitterende IJsland te verkennen dan te paard? Op deze manier ben je in staat om in alle rust de omgeving in je op te nemen. Het noordelijke deel van IJsland staat bekend om de prachtige natuur en de vulkanische activiteit en de bijzondere bodem die daardoor is veroorzaakt. Tijdens de paardrijtocht op IJsland passeer je de Ásbyrgi kloof, de Dettifoss waterval en het Mývatn meer. Ook kom je door een zwarte zandwoestijn onderweg naar de kleurrijke Laxárdalur vallei. Dit zijn slechts een paar van de hoogtepunten die je op deze 6-daagse reis (5 rijdagen) tegenkomt. De vulkanische activiteit en de grote hoeveelheid en verscheidenheid aan vogels maakt dit deel van IJsland extra bijzonder. Onderweg zijn er meerdere kansen om te gaan zwemmen en zeer geschikte paden om de tölt te rijden. De reis wordt afgesloten met een diner op de Bjarnastaðir boerderij. Je verblijft in slaapzakaccommodatie (in je eigen slaapzak). De maaltijden tijdens de rijdagen zijn inbegrepen. De totale afstand die je aflegt tijdens deze paardrijtocht op IJsland is ongeveer 157 kilometer, ongeveer 30-40 kilometer (6-8 uur) per dag. Paardrijtocht op IJsland in het kort Nadat je bent aangekomen op IJsland, word je opgehaald bij je accommodatie en met een binnenlandse vlucht naar Husavik gevlogen, van waar de paardrijtocht begint. Tijdens de tocht breng je onder andere een bezoek aan National Park Jökulsárgljúfur, rijd je langs de machtige Jökulsá á Fjöllum rivier naar de bergen en het geothermische gebied van Theistareykir. Het warme bad in Jarðböð en de fantastische zwarte lava formaties van Dimmuborgir worden ook aangedaan. Als afsluiter is er een optionele walvisexcursie in de stad Húsavík (€ 80 per persoon). Je kan er ook voor kiezen om naar het zwembad te gaan of om op eigen houtje het centrum van de stad te verkennen. Niveau: Ervaren ruiters

Vanaf 2550 p.p.
IJsland
Paardrijtocht Trail of Hope
5 dagen juni – aug

Een comfortabele tour door diverse prachtige landschappen! Met de groepsreis 'Paardrijtocht Trail of Hope' ontdek je IJsland te paard. Deze reis is voor iedereen die wil genieten van een comfortabele rit te paard door de prachtige landschappen van IJsland. Deze landschappen zijn niet alleen zeer gevarieerd, maar ook zeer extreem en worden getypeerd door indrukwekkende kliffen, basaltformaties, zwarte zandstranden, lavavelden en donderende watervallen en dat allemaal onder de midzomernachtzon. Langs de kust zie je vogelkolonies met papegaaiduikers en als je in het voorjaar gaat, kom je door schitterende bloemenweiden. Bij deze groepsreis verken je IJsland te paard en rijd je door de ongerepte natuur en leert over de verschillende saga’s. Er is voldoende tijd om de tölt te leren en om te genieten van al het moois om je heen. Het paardrijden op zwarte stranden en met diverse rivierdoorsteken is voor een wens die tijdens deze tour in vervulling kan gaan! Je overnacht op boerderijen in 2 tot 4-persoonskamers. Maaltijden tijdens de rijdagen zijn inbegrepen. Groepsreis naar IJsland, paardrijden op IJsland Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Reykjavik (niet inclusief), wordt naar de Hvammur Farm gebracht waar de paardrijtocht aanvangt. De volgende dag rijd je vanaf de Sveinsstaðir Farm richting de Hóp lagune. Het strand met zwart zand is ideaal om de tölt te rijden. Onder begeleiding van een ervaren gids rijd je door het Vatnsdalur dal en vervolgens langs de oevers van de Vatnsdalsá rivier. Al rijdend op je paard zie je gletsjers, bezoek je oude nederzettingen van de Vikingen, rijd je over zwarte stranden en rijd je langs indrukwekkende basaltzuilen. Ontdek je de schoonheid van het schiereiland Vatnsnes en volg de zwarte duinen van Sigríðarstaðasandur naar de Noord-Atlantische oceaan. Daar breng je een bezoek aan Hvítserkur, een basalt rotsformatie, een gebied vol zeehonden en tevens een broedplaats voor vele zeevogels. Deze groepsreis in IJsland te paard geeft je alle gelegenheid om de adembenemende omgeving in alle rust in je op te laten nemen. IJsland op en top!   Niveau: deze tour is geschikt voor intermediate en ervaren ruiters.

Vanaf 1810 p.p.
IJsland
Paardrijtocht in Zuid-IJsland ‘The Golden Highlights of the South’
8 dagen juni – aug

Paardrijden langs geisers en watervallen De 8-daagse paardrijtocht in Zuid-IJsland ‘The Golden Highlights of the South’ in Zuid-IJsland is een uitstekende manier om kennis te maken met de schitterende natuur van het zuiden van IJsland. Wat is er heerlijker dan op je gemak de wonderschone omgeving van IJsland in je op te nemen? Alle hoogtepunten van het zuidelijke deel van IJsland komen in deze reis voorbij. Onder andere de Golden Circle (Þingvellir, Geysir, Gulfoss ) is onderdeel van deze 8-daagse paardrijtocht (waarvan 7 dagen paardrijden), maar ook de Hekla vulkaan, ruige lavavelden, wilde rivieren en schitterende gletsjers. Onderweg verblijf je in slaapzakaccommodaties. Alle maaltijden, behalve het avondeten op de laatste dag, zijn inbegrepen. De totale afstand die je aflegt tijdens deze paardrijtocht in Zuid-IJsland is ongeveer 215 kilometer, verdeeld over 20-45 kilometer (4-9 uur) per dag. Paardrijtocht in Zuid-IJsland in het kort Na aankomst op het vliegveld Keflavik wordt je naar de paardenboerderij Vellir in Hveragerði gebracht. Daar maak je kennis met de paarden om de volgende ochtend te vertrekken voor de eerste tocht. Je komt langs het lavaveld Kristnitökuhraun en rijdt naar de Hengill vulkaan. De route leidt je verder naar het noorden, waarbij je Thingvallavatn, het grootste meer van IJsland, passeert. Na aankomst in de buurt van Heiðarbær, zal de dag afgesloten worden met de sightseeing op de oude Althing (IJslands parlement). Op dag 4 rijd je met de groep door het Thingvellir National Park. Vanaf Gjábakki heb je een uitzonderlijk uitzicht over het nationaal park, het Thingvallavatn meer en het prachtige vulkanische landschap eromheen. Dag 5 staat in het teken van de rit naar de bergen, waarbij je de bewoonde landerijen achter je laat. Onderweg rijd je door een woestijnachtig landschap en heb je een mooi uitzicht over de rivier Hvítá. In het hoogland ervaar je de stilte tot dat je Háifoss bereikt, die met zijn 122 meter de tweede hoogste waterval in IJsland is. Kortom, tijdens deze paardrijtocht in Zuid-IJsland rijd je door zeer gevarieerde landschappen en zie je alle highlights van het zuiden.

Vanaf 2695 p.p.
IJsland
‘Landmannalaugar’ paardrijvakantie op IJsland
7 dagen juni – aug

Een bijzondere paardrijtocht door het kleurrijke hoogland Tijdens deze 7-daagse ‘Landmannalaugar’ paardrijvakantie op IJsland bezoek je de IJslandse hooglanden te paard en rijd je door een schitterend landschap van prachtig gekleurde bergen, lavavelden en natuurlijke warme bronnen. Deze 7-daagse tour (waarvan 6 dagen paardrijden) begint en eindigt op de Fellsmúli boerderij aan de voet van de Hekla vulkaan en maakt een tussenstop in Landmannahellir en Hrauneyjar. Ook bij deze tocht kun je een heerlijk bad nemen in de natuurlijk warme rivier. Onderweg verblijf je in slaapzakaccommodaties. Alle maaltijden, behalve avondeten op de laatste dag, zijn inbegrepen. De totale afstand die je aflegt tijdens deze paardrijvakantie op IJsland is ongeveer 210 kilometer, ongeveer 20-40 kilometer (4-8 uur) per dag. De paardrijtocht ‘Landmannalaugar’ in het kort Na je aankomst op Keflavík Airport ga je met de Flybus naar je hotel in Reykjavik en maak je kennis met je reisgenoten. Op dag 2 start de tour op de boerderij Fellsmuli en rijd je langs de Hekla vulkaan en over de rivier Ytri-Rangá tot je Rjúpnavellir bereikt. Dag 4 staat in het teken van een bezoek aan Landmannalaugar, een dal in de IJslandse hooglanden dat vooral bekend staat om zijn prachtige bergen en de hete bronnen. Hier kun je als je dat wilt een bad nemen in de warme rivier, voordat de groep terugkeert naar Landmannhellir. Onderweg kun je opnieuw genieten van de kleurrijke bergen. Van daaruit gaan we naar het zuidwesten, dichtbij het meer Sauðleysuvatn en over de Lambaskarð-bergpassage voordat we de berghut Hólaskógur bereiken, waar we overnachten. De tour eindigt bij de boerderij Fellsmúli. Vanaf Fellsmuli, neemt de groep gezamenlijk de bus terug naar de boerderij waar de tour is aangevangen. Hier wachten enkele versnaperingen op jullie. Vervolgens rijden jullie naar het guesthouse in Reykjavik (bed & breakfast). Hier hebben jullie de mogelijkheid om gezamenlijk deze paardrijvakantie op IJsland af te sluiten met een diner in de stad.

Vanaf 2750 p.p.
IJsland
Paardrijtocht ‘Breath of the Highlands’
7 dagen juli – aug

Paardrijden in het mooie Skagafjörður in Noord-IJsland De 7-daagse paardrijtocht ‘Breath of the Highlands’ is een uitstekende manier om kennis te maken met de schitterende natuur van het noorden en een stukje van de highlands van Noord-IJsland. Deze avontuurlijke paardrijtocht met een kudde vrijlopende paarden begint in het prachtige Skagafjörður, het hart van de paardenfokkerij in IJsland. We beginnen aan een pad dat door de wildernis van de IJslandse hooglanden leidt, waar we naarmate we verder gaan de adembenemende aanblik van de gletsjers Hofsjökull en Langjökull zullen zien. De schilderachtige kloof Gilhagadalur, de afgelegen hooglandhut Galtará en de prachtige Svartádalur-vallei zijn slechts enkele van de hoogtepunten van deze tour. Duur: 7 dagen / 6 nachten, waarvan 6 rijdagen (1-3 paarden per persoon per dag) Leeftijd: vanaf 8 jaar Zwaarte: voor deze tocht moet je goed kunnen rijden Deelnemers: minimaal 6, maximaal 12

Vanaf 4100 p.p.

Boeken bij Creating Stories | IJslandspecialist?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories | IJslandspecialist ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact IJslandspecialist

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@ijslandspecialist.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Het hangt dus geheel af van je plannen. Voor degenen die geen specifieke plannen hebben: de beste tijd is tussen eind juni en begin september. Eind juni is de beste tijd voor vogelliefhebbers. Eind juni en begin juli bloeien de meeste planten en wordt het nauwelijks donker. Daar tegenover staat het feit dat de paden en wegen landinwaarts nog niet overal toegankelijk zijn.
De beste tijd voor walvistochten is begin juni tot eind augustus (voor blauwe vinvissen, begin augustus). Het hoogseizoen loopt van begin juli tot half augustus en bij toeristische attracties kan het soms behoorlijk druk zijn. In september is het overal weer volkomen rustig en is het vaak best aangenaam weer. Bussen rijden dan echter minder vaak of niet meer (binnenlandse en excursiebussen) en de zomerhotels en enkele musea zijn weer gesloten. In het binnenland kan het hier en daar sneeuwen. In de tweede helft van september pronkt IJsland met zijn prachtige herfstkleuren.
Februari, maart en april zijn ideaal voor superjeepsafari's, langlauf- en sneeuwscootertochten of 'gewoon normaal' rijden door de glinsterende, winterse landschappen. Buiten Reykjavik ligt er veel sneeuw en is het weer langer licht (vanaf eind maart is het langer licht dan hier). De maanden mei en juni markeren de overgang van winter naar zomer. Dan kan het weer behoorlijk wisselvallig zijn en is een flinke sneeuwbui niet ongewoon. Maar het kan ook het mooiste weer ter wereld zijn.
Lees HIER meer over de beste reistijd voor IJsland.

Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.

Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.  

IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterrijen, immense gletsjers, watervallen in alle soorten en maten, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!

Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.