IJsland mooiste plekken

Ontdek de betoverende schoonheid van IJsland terwijl we je meenemen op een reis langs 25x IJsland mooiste plekken. Van majestueuze nationale parken en allesverpletterende gletsjers tot vulkanische landschappen waar je niet uit gefotografeerd raakt. Laat je verrassen door het unieke karakter van dit woeste en wondermooie eiland, waar de natuur op elke hoek van het eiland een meesterwerk heeft gecreëerd.

25 jaar ervaring en na vele omzwerfingen op IJsland in zomer en winter zijn dit de 25 IJsland mooiste plekken, maar als je het ons vraagt zijn er nog veel meer van die mooie plekken op IJsland. Een aantal van die mooiste plekken IJsland zullen je waarschijnlijk bekend in de oren klinken. Maar zeker zijn er nog genoeg IJsland mooiste plekken waar je waarschijnlijk nooit van hebt gehoord en die willen we graag onder je aandacht brengen. 

Hieronder een opsomming van 25x IJsland mooiste plekken:

1. Þingvellir National Park

In Þingvellir National Park kun je wel heel bijzonder geologisch fenomeen bekijken, namelijk de scheiding van twee aardplaten, met aan de ene kant de Euraziatische tektonische plaat en andere de Noord-Amerikaanse. De platen schuiven elk jaar nog zo’n 2 cm uit elkaar. In het 6e deel van de NPO-serie Govert naar de kern van de aarde maak je kennis met Þingvellir National Park. Þingvellir National Park ligt slechts op 50 km afstand van Reykjavík en staat sinds 2004 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op zoek naar een bijzondere excursie? Neem een duik tussen de twee platen bij de Silfra-kloof.