• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Autorondreizen IJsland

Jouw reisverhaal start hier
|
Zoeken Close Filter
Type reis
Zoeken
IJsland

Autorondreizen IJsland

Met de auto IJsland rondrijden is de ideale manier om dit schitterende land te verkennen en voor al onze autorondreizen geldt: veel zien in een rustig tempo. Er is genoeg tijd onderweg voor korte wandelingen, fotostops, inkopen doen of gewoon stilletjes genieten van een bijzondere plek onderweg. Voor dagwandelingen en dagexcursies kun je beter een extra dag inlassen en wij adviseren je daarbij graag.

WAT IS INBEGREPEN?

Bij onze autorondreizen IJsland zijn de huurauto en alle overnachtingen vooraf gereserveerd. Ook de aansluitende vlucht is bij de reissom inbegrepen en wordt direct met de reservering van de autorondreis ingeboekt. Wel zo makkelijk! Bij elke autorondreis IJsland hoort bovendien een uitgebreid informatiepakket ter waarde van circa € 40 met veel tips, wetenswaardigheden en brochures uit IJsland, de beste wegenkaart, de Dominicus-reisgids IJsland en een gedetailleerde Nederlandstalige routebeschrijving.

DE HUURAUTO

Je ontvangt de huurauto al op het vliegveld en levert deze daar na afloop ook weer in, maar uiteraard is het ook mogelijk om de auto eerder of elders in te leveren. De routes zijn zó gekozen dat je binnen de mogelijkheden en het tijdsbestek langs de mooiste plekjes komt en het meeste uit de reis haalt. De afstanden per dag liggen meestal tussen de 170 en 350 kilometer. Natuurlijk mag je van de route afwijken, maar de overnachtingsplaatsen liggen vast. In de winter en het voorjaar is een vierwielaangedreven auto (4WD) aan te bevelen. Bij elke reis staat aangegeven of een 4WD noodzakelijk is voor die betreffende reis en welke uitstapjes je alleen kunt maken met een 4WD. Voor de autorondreizen die niet door het hoogland gaan, volstaat een gewone auto, maar met een 4WD kun je natuurlijk wel meer. Meer informatie over autohuur en de bijbehorende verzekeringen vind je hier.

ACCOMMODATIE

In de reisbeschrijvingen van de autorondreizen IJsland wordt vermeld in welke omgeving de accommodatie zich bevindt. Dit is echter wel afhankelijk van de beschikbaarheid, waardoor de locatie ook wel eens 30 kilometer verderop kan zijn. Je overnacht in eenvoudige hotels, guesthouses en boerderijen op basis van logies en ontbijt in 2-persoons kamers met opgemaakte bedden. Je kunt kiezen uit: kamers in verschillende soorten accommodatie: basic, budget, standaard en comfort.

De prijzen hebben wij berekend op basis van logies en ontbijt in tweepersoonskamers in hotels, guesthouses en boerderijen. Bij de autorondreizen met vakantiehuisjes overnacht je uiteraard hoofdzakelijk in vakantiehuisjes, exclusief alle maaltijden. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende accommodaties.

VLUCHTPRIJZEN

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:
1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de brochure staat vermeld.
2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de brochure staat vermeld, opgeteld.
3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge